DPA

For komponister og tekstforfattere

Postkort fra L.A.

27. oktober 2017
"Min tid i Los Angeles har været fyldt med spændende sessions, møder og sangskrivning". Her er et lille postkort fra de sangskrivere, DPA har sendt til Los Angeles på netværkstur.

Flere og flere danske sangskrivere og producere tager til L.A. for at skrive sange til internationale artister og få et netværk i den amerikanske musikbranche. DPA sender hvert år to hold af sted til L.A. for at skrive ny musik. Her i oktober er 5 sangskrivere af sted: Gabriela Gärtner, Ida Astrid Langkilde, Margrethe Tang, Stine Kinck og Anja Pil Christoffersen. De tre sidstnævnte har her sendt et lille elektronisk postkort fra turen.

Anja Pil Christoffersen (ANYA)
"Vi ankom til L.A. fredag d. 20. oktober, og har nu været her i 6 dage. Byen, vejret, musikken og menneskerne er fantastiske, og det har været en begivenhedsrig tur allerede. Min publisher Tigerspring har været fantastiske og har sat virkelig seje sessions op til mig hver dag. Så det er en produktiv og spændende tur.
Jeg havde turens første session lørdag med produceren Brandon Hamlin og sangskriveren Red Rosamond. Vi skrev nummeret "I Wish it Were You", og havde en helt fantastisk god dag. Søndag arbejdede jeg også med Brandon Hamlin og et writing-team bestående af Kareem James og Teamar. Vi skrev et nummer, der hedder "Something New". Mandagen bød på session i et hjemmestudie i Studio City i The Valley, med Andrew Wells, Amy Kuney og Sweet Talker. Tirsdag aften tog vi til DPA's netværksmiddag. Her fik vi lov til at invitere nogle af de folk vi havde arbejdet med, så jeg fik muligheden for at præsentere de andre danske piger for Brandon Hamlin, Red Rosamond, Kareem James og Teamar. Jeg håber at de også kan arbejde med dem en dag".

Stine Kinck
"Efter vi landede tog jeg ud med en veninde der arbejder som Agent i LA. Hun har en masse kontakter i branchen og mulighed for at sende min musik rundt til et par folk.
Søndag fik jeg endelig mit program fra min publisher, og kunne se at jeg havde sessions mandag til søndag. Senere mødtes mig og Margrethe med Mark Share, som er en producer, jeg skal arbejde med senere på turen. Mandag havde jeg min første session med en producer, der hedder Dave Berg og fik skrevet en rigtig fed sang. Tirsdag havde Frederik Thaae arrangeret et speed-dating-møde på BMI for hele DPA-holdet, som gav os muligheden for at møde en masse lokale producere og sangskrivere på meget kort tid. Det var super sjovt, og jeg fik også et par kontakter, der kan lede til noget samarbejde. Om aftenen tog vi alle til DPA’s netværksmiddag, hvor vi mødte endnu flere spændende mennsker i branchen og kunne få lidt insight i hvordan branchen er herovre".

Margrethe Tang
"Allerede på min første aften i L.A. mødte jeg en ung dygtig producer ved navn Alan Aslan, som jeg satte en session op med i DPA-huset den følgende mandag.
Tirsdag til BMI-mødet mødte jeg sangskrivere og producere fra både LA, New York, Toronto og Nashville. Jeg havde mulighed for at få feedback på min egen musik samt sætte en session op i dag med en amerikansk producer, som uden tvivl kan bringe noget helt nyt til mit eget projekt. Til netværksmiddagen samme aften fik jeg både mødt danske branchefolk, som er bosat i LA, men også nogle af de producere og sangskrivere, som de andre artister, der er med på DPA-turen, har arbejdet med herovre. Der var også rig mulighed for at udveksle ideer, emails og gode råd.
Onsdag havde jeg en 14 timers lang dag fyldt med sessions, hvor jeg fik skrevet en fantastisk sang til mit eget projekt med Wynter Bethel, der er en sangskriver fra Nashville, Rob Resnick fra Timeflies og danske sangskriver Tim Schou. Jeg fik også sammen med de to sangskrivere på billedet og Kiyanu Kim (har bl.a. skrevet “Wrecking Ball” til Miley Cyrus) mulighed for at skrive en sang, som skal pitches til en film.
Indtil videre har DPA turen givet mig utallige muligheder, som jeg er meget taknemlig for".