DPA

For komponister og tekstforfattere

Pop-Pilot 2018

25. juni 2018
Musik-campen Pop-Pilot gør for 7. år i træk klar til take off. Her kan unge piger mellem 13-16 år eksperimentere med musikken som omdrejningspunkt. Der er nu åben for tilmelding med ansøgningsfrist den 15. september 2018.

Den første Pop-Pilot blev afholdt i 2012, med Horsens som eneste værtsby. I år er det København, Fredericia og Thisted, der danner rammerne om efterårets musik-camps for 13-16-årige piger. 
Formålet med campen er at lade de unge piger selv være den skabende hånd. At stimulere og skærpe pigernes interesse for at skabe musik - dog kærligt guidet og ledsaget af dygtige instruktører. 

En af disse instruktører er DPA-medlem Julia Fabrin, der deltager som instruktør på campen for 4. gang:

"Hvert år har været en fantastisk oplevelse. Glæden ved at lave musik og spille sammen lyser ud af pigerne, og der er så meget kreativitet, der får lov at udvikle sig. Udover de egentlige workshops tror jeg også, de får noget ud af at snakke med os, som laver musik hver dag - så de kan få svar på den nysgerrighed, de måske har til det at arbejde med musik".

Julia Fabrin er en af de 10 kvindelige instruktører, der vil vejlede, støtte og inspirere pigerne til at skrive og spille musik på campen. Ugen vil også byde på forskellige workshops og gæstemusikerbesøg. For Julia Fabrin er målet med hendes deltagelse i campen helt klart: 

"Først og fremmest vil vi jo gerne inspirere dem, så de kommer hjem fra campen med gode minder, nye venskaber, en god musikalsk oplevelse. Og så vil vi jo også gerne vise dem at stærke kvinder der findes hele vejen rundt i branchen, både sangere men også instrumentalister, producere til A&R's og bookere. Ultimativt ville det være fedt Pop Pilot var det første skridt i deres fremtidige karriere, altså en inspiration til at gå den vej".

Musik og kunst er den bro, der binder os alle sammen
Selvom pigerne ikke nødvendigvis lander i musikbranchen som voksne, mener Julia Fabrin stadig, at campen er en god idé, da den fungerer som et musikalsk åndehul for pigerne, så de også kan tage en masse andre ting med fra campen:

"Jeg synes campen er genial, netop fordi den viser pigerne "Se, i kan godt selv!", jeg tror måske ofte, at det er lidt pinligt, at stille sig frem foran alle musiktimerne i skolen, eller også er det måske drengene, der når til trommesættet først. Her på Pop-pilot har pigerne totalt frie rammer til at få lov at spille og fortælle, og det synes jeg, der er noget rigtig smukt i. Og selv hvis de ikke ender med at lave musik, så er sådan en camp super vigtig til at vise, hvordan man kan arbejde sammen, lytte til hinandens ideer og lære hinanden at kende på kort tid, selvom man måske har helt forskellige baggrunde. Musik og kunst er den bro, der binder os alle sammen". 

Tilmeldingen er åben
For at deltage i Pop-Pilot skal du være mellem 13-16 år. Der er et begrænset antal pladser, og udvælgelsen af årets Pop-piloter sker ved hjælp af lodtrækning blandt de indsendte ansøgninger.

Læs mere om Pop-Pilot og tilmeld dig eller dit barn her.
Deadline for tilmelding den 15. september 2018.

Sliding Scale
Det koster mellem 800 kr. og 1.500 kr. at deltage, og med Sliding Scale betalingssystemet  kan du som ansøger selv bestemme, hvor meget, du ønsker at betale. Pop-Pilots formål, med det nye betalingssystem, er at gøre det muligt for alle at være med i forhold til økonomisk ståsted. 

 DPA's støtte til Pop-Pilot er muliggjort af Kodas Kulturelle Midler.