DPA

For komponister og tekstforfattere

Ny komponistkonkurrence

22. februar 2013
Komponister på tværs af rock, jazz, folk og den klassiske genre skal konkurrere om at skabe det mest enestående værk i 2013. DJBFA udfordrer til stor komponistkonkurrence i anledning af sit 40 års jubilæum og præmierer årets værk med koncert og 100.000 kroner.

Klassiske toner op mod et sejt rockriff. Dvælende jazz op mod en sprød folk-violin. Der er lagt op til en utraditionel konkurrence, hvor alle de vidtfavnende musikgenrer for alvor skal udfordre hinanden i originalitet. Alle komponister inviteres nu til konkurrence om at skabe det mest enestående musikværk i 2013.

Ved at udskrive så stor og åben en konkurrence ønsker DJBFA at fejre den store alsidighed i dansk musikliv.
Foreningens formand lægger heller ikke skjul på, at konkurrencen også skal synliggøre og understrege vigtigheden af komponisternes rolle i udviklingen af dansk kulturliv.

”Komponister skriver ny musik, sætter toner til folks liv og beriger verden med deres vid og vovemod. DJBFA vil gerne fejre hele det magiske skabende kompositoriske univers, uanset genre eller tilhørsforhold. Derfor har vi gjort konkurrencen åben for alle,” siger Susi Hyldgaard, formand for DJBFA.

Komponisterne Mike Sheridan, Halfdan E og Marilyn Mazur har fået den svære og inspirerende opgave at fungere som dommerkomité og vælge årets bedste komposition.

DPA-medlemmer bidrager til processen
Et screeningsakademi med medlemmer fra alle tre komponistforeninger DJBFA, DPA og DKF gennemlytter alle værker, hvorefter de tre dommere skal stå for den endelige afgørelse. Med prisen på 100.000 kr. følger tillige en uropførelse af værket i Store VEGA til DJBFAs 40 års jubilæumsfest 25. september 2013.

”At kaste sig ud i en komposition, er at sammenligne med ti-meter vippen. Du håber, det går godt. Selvfølgelig får du erfaring med tiden og kender dit håndværk og virkemidler, men det kildrer hver gang. Derfor inviterer vi. Kaster muligheden på bordet og véd, at der vil blive skrevet en masse ny musik på den baggrund. Det i sig selv er fantastisk. Og så topper vi op med 100.000 kr. for, at det skal gøre en forskel, som vinderen kan mærke,” siger Susi Hyldgaard.

Komponister, der vil tage udfordringen op, skal indlevere deres værk senest den 15. maj. For at skabe ekstra udfordring er der opstillet to særlige konkurrence krav: Værket skal være en uropførelse, og må højst være fem minutter langt. Læs mere om konkurrencen på www.djbfa.dk