DPA

For komponister og tekstforfattere

Nordiske stemmer

27. juni 2017
Jacob Aksglæde skrev dagbog under denne omgang af DPA's Nordiske Sangskriveruge, der blev afholdt i Svaneke på Bornholm på årets første sommerdage. Læs med her og se videoen fra ugen.

Nordiske sangskrivere fra Island, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Danmark var samlet i Svaneke på Bornholm for femte gang til DPA's Nordiske Sangskriveruge. Traditionen tro var de nordiske sprog omdrejningspunktet, da der blev skrevet sange på tværs af landende. 

En særlig nordisk tone
Det var helt forbudt at skrive sange på engelsk, så sangskriverne skulle samarbejde om at skrive sange på de nordiske sprog. Det har blandt andet fået den islandske sangskriver Hildur Kristín Stefánsdóttir til at tænke mere over de nordiske sprog og deres fællestræk og forskelle: "The scandinavian languages are all really nice to listen to. It has made me think more about how words sound" siger Hildur.

"Når DPA holder Nordisk Sangskriveruge, så er det fordi, vi gerne vil skabe netværk i Norden og på kryds og tværs af de nordiske lande, men vi vil også gerne dyrke det nordiske sprog og den nordiske tone. For der opstår en helt særlig tone, når de nordiske sangskrivere mødes - en tone, der er svær lige at sætte fingeren på" fortæller tovholder Betina Følleslev.
En af de danske sangskrivere, der var med på Bornholm var Jacob Aksglæde, der skrev dagbog under sangskriveropholdet:

Dag 1
Heja! Mit navn er Jacob Aksglæde. Jeg er deltager på Nordisk Sangskriveruge med andre sangskrivere fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland og Færøerne. Vi er netop ankommet til Bornholm, hvor vi den kommende uge skal skrive nogle lækre sange med fokus på de nordiske sprog! Fortsættelse følger. 

 

 

Dag 2
Her på Bornholm falder sangene ned fra himlen som sommerregn. Produktiviteten er høj og samarbejderne er mange. Sangskrivere fra norden co-writer på kryds og tværs og skriver kun på et af de nordiske sprog. Jeg har i dag skrevet med Adrian fra Sverige, hvilket der er kommet en fin lille danse-hymne ud af - måske udgiver en af os den, eller måske udgiver vi den endda begge. Heja Sverige! KH Jacob Aksglæde.

 

Dag 3
Kære Dagbog. I dag skriver jeg med endnu en talentfuld sangskriver fra norden, nemlig Hildur fra Island. Vi har begge popmusikken flydende i årene, så vi skriver selvfølgelig en popsang til hende, som måske kan høres i Island til næste sommer - hvem ved! Nordisk Sangskriveruge peaker snart. Kh Jacob Aksglæde.

 

 

Dag 4
Kære dagbog. Jeg har haft en perfekt uge på Bornholm med en masse co-writes med super skarpe sangskrivere fra Norden. Nu tager jeg det tidlige fly hjem til København for at nå en tidlig session og koncert i aften i Holbæk. Mere musik! Håber vi ses i sommeren! Kh Jacob Aksglæde. PS. Tusind tak til DPA.

 

 

 

Se videoen fra Nordisk Sangskriveruge 2017 her