DPA

For komponister og tekstforfattere

Nordisk sangskrivertræf

16. maj 2013
’I love you’ er forbudt, når sangskrivere fra alle Nordens lande mødes på Bornholm for at skrive sammen på kryds og tværs af de nordiske sprog. Det hele munder ud i en koncert den 31. maj, hvor de helt nye sange kan opleves live i Svaneke
Laura Illeborg er blandt deltagerne ved DPA's nordiske sangskrivertræf

For tredje gang danner Bornholm rammen om ’Den nordiske sangskriveruge’, der er arrangeret af DPA. Fra hele Norden kommer professionelle sangskrivere, der på én uge skal skrive en række sange – og engelsk er forbudt, når sangteksterne skal nedfældes. 

”DPA oplever, at den nordiske sangskriveruge er med til at styrke den kulturelle samhørighed, vi har de nordiske lande imellem. Den samhørighed er en vigtig grund til at samle professionelle sangskrivere, lade dem arbejde sammen og udvikle den nordiske sangskat.”, fortæller formand Ivan Pedersen.

Sangskrivere fra hele Norden
Årets nordiske deltagere glæder sig til at arbejde sammen på Bornholm.

”En god sang er livsnødvendig, i sorg og i glæde. Så enkelt er det. Så min plan er sådan set også den enkle at søge den gode sang. På en klippeø sammen med nogle mennesker fra hele Norden, som jeg slet ikke kender.”, siger den danske sanger og sangskriver Laura Illeborg.

Og fra Norge er det også med forventning, at børnemusikeren og sangskriveren Tonje Unstad, tager til Bornholm for at deltage i DPA’s sangskriveruge: ”Jeg gleder meg veldig til å møte kolleger fra Norden for ny inspirasjon og utveksling av tanker og erfaringer. En sjelden og unik mulighet for oss låtskrivere som oftest sitter og jobber alene,” fortæller Tonje Unstad.

Koncert: Oplev de nordiske sangskrivere i Svaneke – med vært Annette Heick
Fredag den 31. maj kl. 20.00 i Kulturhuset Frem, Svaneke
Billetter til koncerten kan købes på: http://billetto.dk/svanekeidurogmol

Deltagere til DPA’s Nordiske Sangskriveruge
Danmark: Laura Illeborg, Louise Dubiel, Bjarne Lisby, Martin Høybye, Michael Vesterskov, Jørgen Thorup, Hans Dal, Betina Følleslev. Sverige: Sarah Riedel, Erik Rydvall, Cecilia Nordlund. Island: Ingi Gunnar Jóhannsson. Finland: Petri Kaivanto, Stani Steinbock. Norge: Tonje Unstad, Kari Iveland, Henning Kvitnes. Grønland: Nive Nielsen.

Mød deltagerne til DPA's Nordiske Sangskrivertræf 2013