DPA

For komponister og tekstforfattere

Mindeord: Søren Hyldgaard

17. maj 2018
Mindeord for filmkomponist og tidligere bestyrelsesmedlem Søren Hyldgaard skrevet af DPA's bestyrelse.
Foto: Martin Bubandt

I maj måned i år gik mangeårige medlem af DPA og en af vores store filmkomponister Søren Hyldgaard bort efter flere års sygdom med sukkersyge.

Søren Hyldgaard var i en årrække og indtil det sidste medlem af DPA’s bestyrelse. Hans store viden og internationale erfaring indenfor film og filmmusik blev hans vigtigste interesseområder i og uden for foreningen, hvilket blandt andet gjorde ham til en af de drivende kræfter i at skabe og danne BFM som selvstændig forening for filmkomponister.

Søren vil også blive husket for sin omfavnende personlighed og ydmyge væremåde, der i mange år gjorde ham til et naturligt samlingspunkt for aspirerende filmkomponister. Ikke blot som faglig mentor og sparringspartner gjorde han en forskel, men også som menneske. Søren lærte den yngre generation at arbejde sammen og værdsætte medkomponisters succes med attituden til at være samarbejdspartnere frem for konkurrenter.

Allerede fra starten af karrieren drejede Søren Hyldgaards virke sig om filmmusikken. Han leverede scores for både små og store orkestre til især mange populære danske filmproduktioner, men også til dokumentarer og adskillige udenlandske film. Han fik stor anerkendelse for sit arbejde blandt andet gennem Robertnomineringer og en San Diego Film Commission Award. Sideløbende udgav han albums på det daværende pladeselskab Phønix, som specialiserede sig i ambientgenren. Hans album Flying Dreams vandt både sølv og platin med over 125.000 solgte eksemplarer.

I bestyrelseslokalet gjorde hans kloge og lune omgangsform mange ting lettere. Selv på det tidspunkt, hvor Sørens sygdom var meget fremskreden, mødte han op til bestyrelsesmøderne med sin gode, rolige energi og store engagement. Syn og krop var svækket, men hans hjerne var skarp, og smilet under de sorte briller umiskendeligt varmt.

På DPAs vegne vil bestyrelsen gerne takke for mange års engagement i foreningen og sender kondolencer til hans efterladte. Han er, og vil være, savnet.

Hvis du vil skrive et par ord til familien, eller læse mere om Søren kan du gøre det via facebook eller på http://www.sorenhyldgaard.com/.