DPA

For komponister og tekstforfattere

Meld dig til Spil Dansk

1. april 2020
Der er nu åbent for kunstnertilmeldinger til Spil Dansk Ugen 2020. Læs mere om DPA’s projekter her, og hvordan du tilmelder dig.

Selvom der for tiden er stor fokus på coronakrisen, er det også godt at have noget at se frem til på den anden side. En af de ting vi kan glæde os til er Spil Dansk Ugen. DPA er med igen i år, hvor vi kan præsentere fem forskellige projekter. Herunder kan du læse om de forskellige projekter.

Alle arrangementer foregår i Spil Dansk Ugen d. 26. oktober – 1. november.
Tilmelding foregår via spildansk.dk senest 1. juni. Vær dog opmærksom på at projekter lukkes, i takt med at der kommer flere og flere kunstnere på. Så vent ikke til sidste øjeblik med at melde dig til.

Musikpraktik
Må en ung erhvervspraktikant (8.-10. klassetrin) få lov at følge dig i dit professionelle virke som sangskriver i 1 uge?

Praktikanten følger dig i ca. 20 timer henover ugen – det kan være lige fra dit “hjemmekontor”, til studiet/øvelokalet, møder med musikselskaber og forlag, koncerter, et besøg hos Danske Populær Autorer og/eller Koda, arbejdssessions med bandkollegaer eller andre samarbejdspartnere mv. I planlægger forløbet sammen.

Det er ikke et krav, at du selv er udøvende kunstner. Det væsentligste er, at du lever af dit virke som sangskriver, og ønsker at lære fra dig til et ungt, nysgerrigt menneske.

Læs mere om ’Musikpraktik’ her.

Et musikalsk foredrag
Er et personligt artist/talk-koncept, hvor du selv sætter titlen, når du træder op på scenen med dit musikalske foredrag. 

Foredraget kan tage udgangspunkt i mange temaer, hvor det afgørende er, at din fortælling er relevant for et bredt publikum og du har materiale nok til at holde deres opmærksomhed. Foredraget skal indeholde live-musik, men du vurderer selv, om det skal være 3, 4, 5 eller 6 sange. Og sidst men ikke mindst – dit musikalske foredrag skal have en god titel, som du selv finder på.

Læs mere om ’Et musikalsk foredrag her’.

Hit med sangskriveren
Et format der kombinerer koncert og artist-talk med fokus på sangskriveren og på sangskrivningen. 'Hit med sangskriveren' foregår i samarbejde med lokale arrangører, hvor hvert arrangement er af 60 minutters varighed. Arrangementet vil som udgangspunkt foregå i din egen landsdel, og her vil der kun være én person på scenen: Dig.

Du får derved mulighed for at optræde som solokunstner med egne sange, afholde en artist-talk for et dedikeret publikum og indgå i en inspirerende dialog med publikum om musik, fortællinger fra dit liv og virke som professionel musiker og sangskriver.

Læs mere om ’Hit med sangskriveren her’.

Mentorsession Rytmisk
Vil du gerne være mentor for og undervise et ungt musiktalent (ca. 15-20 år) i rytmisk sangskrivning og/eller produktion, så er dette initiativ noget for dig. Talentet kommer gerne fra musikskolen (ikke et krav) – måske skriver vedkommende allerede sange, eller vil gerne i gang.

Talent og mentor bliver matchet ud fra genre, evner og behov, så I begge får en givende session. Der er også mulighed for, at blive mentor for et band, hvis du ønsker dette i stedet. Det afklares under bookingarbejdet.

Læs mere om ’Mentorsession Rytmisk’ her.

Ud med børnebandet
Spiller du i et rutineret børneband, der kan give en medrivende koncert for de små? Så er dette projekt noget for dig.

Projektets mål er at komme ud med kvalitetsmusik til børn i klassetrinene 3.-7. klasse. Koncerterne skal gerne foregå uden for børnenes normale rammer og i atypiske venues for børnekoncert.

Læs mere om ’Ud med børnebandet’ her.

 

DPA's Spil Dansk-projekter er muliggjort af Kodas kulturelle midler.