DPA

For komponister og tekstforfattere

Komponiststafetten 2017

19. juni 2017
Nyt elektronisk samarbejde ser dagens lys i Festugen, når Minh Le Shingara og Stine Hjelm Jacobsen går sammen om at præsentere ny musik som en del af den DPA's årlige komponiststafet.

Modtageren af årets komponiststafet, som hvert år gives til en ny musiker med opgaven om at skabe ny musik eller et nyt musikalsk samarbejde og uropføre det under Aarhus Festuge, er Minh Le Shingara, der i en årrække har været en central del af den danske elektroniske musikscene. I 2010 vandt han karrierekanonen med projektet IGNUG, og i dag er han en tredjedel af techo-/bitrock-trioen ThrKngs.

Som sit bidrag til stafetten er han gået sammen med sangerinden Stine Hjelm Jacobsen, der blandt andet er kendt fra Nu og Electric Lady Lab. Sammen har de skabt en kombination af futurisme, trance og electronica, som kan opleves for første gang i Festugen. Selv beskriver de samarbejdet på denne mystiske vis:

"Minh Le Shingara mødte Stine Hjelm et ukendt sted mellem lys og mørke. Sammen bevægede de sig ud i de mest dystre afkroge af musikken. Her, midt i mørket, så de lyset. Lyset første dem ind i fremtiden, hvor de fandt trance og munke fra Mount Hiei, der begyndte at danse".

DPA har ladet komponiststafetten gå fra musiker til musiker siden 2011. Gennem årene har blandt andre Penny Police og Sys Bjerre haft den og skabt ny musik til Festugen.

Oplev Minh Le Shingara og Stine Hjelm Jacobsen uropføre DPA's komponiststafet 2017
Tid: 30. august kl. 20.00 (dørene åbner kl. 19.30).
Sted: Radar - Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Pris: 60 kr. ekskl. gebyr via aarhusfestuge.billetten.dk
Find facebookbegivenheden for koncerten her.

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsmedarbejder for Aarhus Festuge Jonas Barfoed på 87 30 83 04 eller jb@aarhusfestuge.dk