DPA

For komponister og tekstforfattere

Hvem skal konkurrere?

22. november 2017
... i årets finale? Uden at kende navn eller køn på komponisten har juryen nu udvalgt de tre værker, der skal konkurrere i finalen i DPA’s og DR Big Band’s årlige jazzkonkurrence.

Uden at kende navn eller køn på komponisten har juryen nu udvalgt de tre værker, der skal konkurrere i finalen i DPA’s og DR Big Band’s årlige jazzkonkurrence. Finalen i ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’ finder sted den 19. januar 2018 i DR Koncerthuset. På aftenen vil Leo Mathisen prisen også blive uddelt for niende gang til en nulevende dansk jazzmusiker, der med sit virke viderefører jazztraditionen fra Leo Mathisens tid.

Hvilken af de tre komponister, der kan kalde sig ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’, finder vi ud af ved finalekoncerten i DR Koncerthuset den 19. januar 2018. Køb billetter her:
https://drkoncerthuset.dk/event/aarets-unge-jazzkomponist-2018-leo-mathisen-prisen/

De tre finalister har komponeret deres værker ud fra hver deres personlige oplevelser:

Finalist Jens Mikkel Madsen om værket ’Spring’
”Spring er skrevet i de første spæde uger på vej ud af en depression og er et af de første numre, jeg har skrevet med vokal og tekst. Det er en sang til min kæreste om at slippe sit sind og give sig hen til foråret, hinanden og positiviteten. Det er samtidig en opfordring til alle om at kysse dem og det, man holder af både i tekst og musik. Nummeret er for mig pulserende, optimistisk og fyldt med en rytmik og harmonik, jeg elsker at spille og synge over. Nogle gange må man også kunstnerisk overgive sig til at omfavne det, man holder af, og indse at man sagtens kan elske Sting, Larry Grenadier, Neil Young og Wayne Shorter på samme tid”, fortæller komponist og finalist Jens Mikkel Madsen.

Finalist Lasse Mørck om værket ‘Tezcatlipoca’
”Jeg har længe været fascineret af mesoamerikansk historie, hvilket gav mig ideen til at skrive en suite baseret på aztekernes skabelsesberetning. Alt det obskure og kaosset fra beretningen, har jeg trukket ned over diverse latinamerikanske rytmer og harmonier, der akkompagnerer en ilter og temperamentsfuld barytonsaxofon gennem en humørsvingende musikalsk fortælling”, fortæller komponist og finalist Lasse Mørck.

Finalist Artur Tuznik om værket ’Woods’
”Sangen ’Woods’ handler om at rejse og fare vild. Den er inspireret af den unikke oplevelse at være fortryllet af de små detaljer, når alle veje, tilsyneladende ligner hinanden. ’Woods’ forholder sig til det særlige indtryk, når vi tillader tingene, vi tror, vi kender at forandre deres betydning i et anderledes lys ”, fortæller komponist og finalist Artur Tuznik.

Mød juryen
Alle værker, der blev indsendt til konkurrencen, blev lyttet til af årets jury, der består af:

  • Susi Hyldgaard, formand i DJBFA og prisvindende sangerinde og komponist.
  • Peter Littauer, bestyrelsesmedlem i Dansk Musikforlæggerforening og daglig leder samt medejer af Sundance Publishing, Sundance Music, Stunt Records, JazzKlubben og Jazzcup.
  • Steen Hansen, basunist, komponist og arrangør.
  • Sidsel Storm, jazzsangerinde med 4 udgivelser, vandt i 2009 en DMA for Årets Bedste Vokaljazzudgivelse.
  • Jakob Sørensen, trompetist og komponist samt vinder af jazzkonkurrencen i 2017.


Om finalist Jens Mikkel Madsen
Jens Mikkel Madsen er født i 1988 i Langå, Jylland. Jens Mikkel Madsen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatories Solistlinje som kontrabassist. Under studierne var han bosat i Oslo, Malmø og Berlin, men bor nu i Aarhus. Han er bassist, komponist, sanger og bandleder af gruppen ’I Think You're Awesome’. For arbejdet med denne gruppe, modtog han i 2016 JazzNytPrisen. Han har desuden været nomineret til 7 DMA Jazz Awards. Jens Mikkel Madsen modtog i 2010 Solistprisen ved Young Nordic Jazz Comets i Helsinki. Jens Mikkel Madsen har medvirket på omkring 30 udgivelser som el- og kontrabassist og spiller udover i ’I Think You're Awesome’ til daglig i bl.a. Fabel, Kasper Staub Trio, Live Foyn Friis, Alex Jønsson Trio, Kasper Tom 5, Malmö og Bad Birthday.

Om finalist Lasse Mørck
Lasse Mørck er født i 1989 og opvokset i Svendborg på Sydfyn. Som barn begyndte han først at spille elbas, for så, i en alder af 16 år, at gå i sin fars og farfars fodspor ved at spille kontrabas. Efter endt studentereksamen har han studeret på Frederiksberg MGK, Skurups Folkhögskola og Rytmisk Musikkonservatorium i København hvor han fik sin kandidatgrad denne sommer. Han har derudover boet et halvt år i Mexico, hvor han har studeret mexicansk kultur og musik. Han turnerer flittigt med bl.a. Snorre Kirk og Magnus Hjorth. I juni udgav han sit anmelderroste debutalbum “Imagining Places I’ve Never Been”.

Om finalist Artur Tuznik
Pianist og komponist fra Polen, bosat i Danmark siden 2008. Uddanet fra Rytmisk Musikkonservatorium med kandidatgrad og solistklasse, samt med bachelor fra SMKS i Odense. Artur arbejder også parallel med klassisk musik og studerer i øjeblikket klassisk klaver på den københavnske DKDM. Efter hans debut hos det danske BlackOut med Licak/Tuznik “Quintet”, feat. Anders Mogensen, har Artur gjort sig bemærket på den danske jazzscene gennem samarbejde med notabiliteter som Tomasz Stanko, Jeremy Pelt, Alex Riel, Jesper Lundgård, Thomas Agergaard, AC, Richard Andersson, Nicolai Munch-Hansen og mange flere. Med ensembler under sit navn, har Tuznik også vundet priser på en række meget ansete internationale jazzkonkurrencer i Europa – B-Jazz Burghausen (DE), Getxo Jazz (ES), Jazz Hoeilaart (BE), Jazz-Nad-Odra (PL). I sit nyeste projekt præsenterer Artur en helt ny original klang indenfor klavertrio sammen med Nils Davidsen og Jakob Høyer. Albummet Artur Tuznik TRIO (2016) fik 5 stjerner i Politiken.

Kodas kulturelle midler gør det muligt at afholde ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’.

For yderligere information kontakt
Kommunikationsansvarlig Constance Hegner
Mobil: 31329219
Mail: constance@dpa.org