DPA

For komponister og tekstforfattere

Høje ambitioner

25. april 2019
Der blev tildelt 149 legater ved årets første legatrunde. De faglige legater og arbejdsboliger, DPA varetager, er målrettet sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der skaber musik inden for det populære og kommercielle felt og kan søges som medlem af Koda.

De faglige legater og arbejdsboliger, DPA varetager, muliggør en målrettet støtte til sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der skaber musik inden for det populære og kommercielle felt. Puljerne kan søges af alle medlemmer af Koda, og er en del af Kodas kulturelle midler.

Der var i denne runde 304 ansøgninger, og der blev søgt om støtte for 6.912.659 kr. til alt fra musikproduktion og promotion til rejser, eksport og udvikling af kompetencer. DPA’s markedsudvalg tildelte 21 tracks- og toplinerslegater, 75 PR- og promotionlegater, 38 arbejdsrejser og 15 uddannelseslegater – med i alt 968.857 kr.

Mød nogle af denne rundes legatmodtagere her:

Mathilde Falch / Promotion og PR
"Det betyder meget for mig at kunne give mine lyttere mine udgivelser på en fysisk plade. Støtten fra Kodas kulturelle midler gennem DPA, gør det muligt for mig at trykke mit bands og mit nye livealbum på vinyl. På den måde føler jeg, at jeg giver mine lyttere noget ekstra til lytteoplevelsen og følesansen, der samtidig nærer vores forhold", fortæller Mathilde Falch, der modtog et legat til promotion og PR af sit nye livealbum.

Mattis Jakobsen / Track & Toplines
”Uden støtte fra DPA via Kodas kulturelle midler havde jeg ikke stået, hvor jeg står i dag. Støtten har gjort det muligt for at mig at kickstarte min solo-karriere både med sangskrivning i udlandet og ved at kunne færdiggøre egne udgivelser på det niveau, som jeg altid har drømt om. Mine høje ambitioner til min eget musik havde aldrig været indfriet uden støtten, og det er jeg evigt taknemlig for.

Det er virkelig fantastisk at der eksisterer en organisation som DPA som ved hjælp af Kodas kulturelle midler er med til at løfte de up coming artister og sangskrivere og hjælpe dem med at realisere deres visioner - muligheden for det endelige fede mix/mastering eller en uforglemmelig netværk -og sangskrivningsture i LA. Alt sammen har i mit eget tilfælde været med til at definere hele min karriere”, siger Mattis Jakobsen, der modtog et legat til Track & Toplines. 

Næste ansøgningsfrist er den 1. juni kl. 15.00, hvor der åbnes op for ansøgninger den 1. maj – søg via Koda onlinelegat her

Hvad er kulturelle midler?
DPA er i samarbejde med Koda med til at muliggøre skabelsen af ny musik og tekst. Men i sidste ende er det sangskriverne selv, for de kulturelle midler som DPA administrerer, kommer nemlig fra 10 procent af Kodas indtægter - dvs. fra sangskrivere, komponister, producere, musikforlag og tekstforfattere.

Modtagere af legater tildelt af DPA april 2019 kan findes her.

En faglig bedømmelse 
Alle ansøgninger til puljerne Tracks og topliners, PR og promotion, Rejse og Uddannelse bliver behandlet af et legatudvalg, der består af fagfolk (sangskrivere, komponister, producere eller tekstforfattere), der hver især er en del af udvalget et år - hvert halve år skiftes to af udvalgets medlemmer ud, så der løbende sker en udskiftning i udvalget. Legatudvalget vurderer de indkomne ansøgninger og giver tilsagn eller afslag ud fra en faglig vurdering på møder, hvor en observatør fra bestyrelsen også deltager og sørger for, at der deles legater ud i overensstemmelse med retningslinjerne for de legater DPA varetager.

Legatudvalget (april 2019):
Engelina Larsen
MC Hansen
Boe Larsen
Asle Bjørn 

Medlemmer af legatudvalget kan ikke selv søge projekt-, rejse- eller kursuslegater, mens de sidder i legatudvalget. Læs mere om legatudvalgets arbejde her.

Sådan søger du legater til din musik 
DPA støtter ved hjælp af Koda Kultur skabelsen af ny musik inden for det populære og kommercielle felt. Alle legater kan søges som medlem af Koda. Du kan danne dig et overblik over hvilke puljer, det er muligt for dig at søge via Koda Kulturs hjemmeside her og hvilke af puljerne, DPA varetager og som er målrettet skabere inden for det populære og kommercielle felt her

Der er ansøgningsfrist fire gange årligt (1. marts, 1. juni, 1. september og 15. november kl. 15.00) – ansøgningsformularerne er åbne en måned op til ansøgningsfristen.

Næste ansøgningsfrist er den 1. juni, hvor formularerne åbner den 1. maj.

Derudover kan du søge legater til eksport ved akut opståede muligheder via akut eksportpulje og om arbejdsophold i L.A. eller London. Læs mere om de forskellige puljer her