DPA

For komponister og tekstforfattere

Et økonomisk skulderklap

10. august 2017
1.924.775 kr. blev delt ud til ny musik ved årets anden legatrunde i DPA. DPA’s projekt-, rejse- og kursuslegater er målrettet sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der skaber musik inden for det populære og kommercielle felt - og kan søges som medlem af Koda.
Off Bloom

Foto: Off Bloom

276 ansøgninger om støtte til ny dansk musik lå klar til DPA’s legatudvalg den 1. juni. Udvalget delte i alt 1.924.775 kr. ud til pladeprojekter, promotion, arbejdsrejser og undervisning – i alt fik 138 ansøgninger tildelt støtte - mød her tre af denne rundes legatmodtagere:

Mette Mortensen (Off Bloom)
Vores legater skal gå til både promo, koncerter og udgivelse af vores nye EP, som kommer lige om lidt! Legaterne hjælper os med at realisere vores ideer og få vores musik ud til så mange som
overhovedet muligt, og det giver anledning til at møde og arbejde med alle mulige dygtige mennesker som vi skriver for og lærer helt vildt meget af! Tak for den hjælpende hånd!” (Mette Mortensen)

Mathias Barfod (The Attic Sleepers)
Legatet skal gå til en PR kampagne i DK + EU gennem Friendly PR og Outpost Media, for vores debut album som vi udgiver på vores eget pladeselskab 'Loftrum Records'. Legatet hjælper os til at kunne sprede musikken bredere og forhåbentlig ramme et større publikum. Det betyder utroligt meget at få denne støtte - både at vi kan finde tid og ro til at koncentrere os om at skrive ny musik, men også helt mentalt, at der er nogen andre end os selv der tror på os og vil støtte det, giver os endnu mere blod på tanden og endnu mere lyst til at bevise, at vi er alle pengene værd.” (Mathias Barfod)

Julie Runa (ROXY JULES)
Jeg er SÅ glad for at have modtaget dette legat, som skal gå til indspilning, mix og master af mit kommende album. Det er mit fjerde album under navnet ROXY JULES, og jeg glæder mig helt vildt meget til at arbejde videre på det og få det ud til næste år. Det betyder helt vildt meget for mig at modtage den her støtte - både på grund af pengene, men også fordi det føles som et skulderklap. Det betyder meget at vide, at mine sange har gjort et indtryk og har skilt sig ud blandt de mange ansøgere. For det er også noget af det, jeg bestræber mig på - at skrive noget, der har noget på hjertet og bevæger sig i sit helt eget musikalske univers, der ikke læner sig alt for meget op ad alt mulig andet.” (Julie Runa) 

Næste ansøgningsfrist til DPA’s projekt-, rejse- og kursuslegater er den 3. september kl. 12.00 – søg her

Hvad er kulturelle midler?
DPA's støtte til skabelsen af ny musik og tekst er muliggjort af sangskriverne selv. De kulturelle midler som DPA deler ud fx via legater kommer nemlig fra 10 procent af Kodas indtægter - dvs. fra sangskrivere, komponister, producere, musikforlag og tekstforfattere.

Modtagere af DPA's legater juni 2017

En faglig bedømmelse 
Alle ansøgninger om projekt-, rejse- og kursuslegater via DPA bliver behandlet af et legatudvalg, der består af fagfolk (sangskrivere, komponister, producere eller tekstforfattere), der hver især er en del af udvalget et år - hvert halve år skiftes to af udvalgets medlemmer ud, så der løbende sker en udskiftning i udvalget. Legatudvalget vurderer de indkomne ansøgninger og giver tilsagn eller afslag ud fra en faglig vurdering på møder, hvor en observatør fra bestyrelsen også deltager og sørger for, at der deles legater ud i overensstemmelse med retningslinjerne for DPA's projekt-, -rejse og kursuslegater. 

Legatudvalget (juni 2017):

  • Pernille Rosendahl
  • Andrea Lonardo
  • Rune Braager

Medlemmer af legatudvalget kan ikke selv søge projekt-, rejse- eller kursuslegater, mens de sidder i legatudvalget. Læs mere om legatudvalgets arbejde her.

Sådan søger du legater til din musik 
Gennem DPA kan man søge legater til indspilning, udgivelse, markedsføring, rejser, kurser m.m. i forbindelse med sit virke som sangskriver/komponist/producer/tekstforfatter. DPA’s projekt-, rejse- og kursuslegatpuljer har ansøgningsfrist fire gange årligt (1. marts, 1. juni, 1. september og 15. november kl. 12.00) – ansøgningsformularerne er åbne en måned op til ansøgningsfristen.

Der kan også søges legater til eksport ved akut opståede muligheder via DPA’s akut eksportpulje og om ophold i L.A. eller London, hvis man skal over og arbejde i de byer. Læs mere om DPA’s forskellige puljer her

Støtte til projekter i dansk musikliv 
Organisationer og enkeltpersoner, der gerne vil søge om støtte til et projekt, der gavner dansk tekst og musik kan sende en ansøgning til DPA's bestyrelse – det kan fx være støtte til musikpriser, writing camps, musikfestivaler m.m. Ansøg her: http://dpa.org/soeg-stoette-til-projekter-i-dansk-musikliv

DPA’s puljer støtter skabelsen af ny musik inden for det populære og kommercielle felt og kan søges som medlem af Koda. DPA's støtte til skabelsen af ny musik og tekst er muliggjort af Kodas kulturelle midler.