DPA

For komponister og tekstforfattere

En investering i ny musik

18. december 2017
170 projekter fik støtte ved årets sidste legatrunde i DPA. DPA’s projekt-, rejse- og kursuslegater er målrettet sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der skaber musik inden for det populære og kommercielle felt - og kan søges som medlem af Koda.
William Frederik Asingh

De 347 ansøgninger spændte over pladeprojekter, promotion, arbejdsrejser og undervisning – i alt fik 170 ansøgninger tildelt støtte - mød her to af denne rundes legatmodtagere:

”Støtten fra Kodas kulturelle midler har tidligere gjort en masse ting muligt, som jeg ellers ikke havde kunnet gøre. Jeg har været i London ad flere omgange og haft de sjoveste sessions i DPA’s hus – hver gang man tager en artist fra London med der ind, bliver de totalt overvældet og der kommer som oftest gode sange ud af det. Derudover har støtten gjort arbejdet med min EP meget nemmere - jeg har kunnet tage de nødvendige møder i udlandet og har kunnet betale de medvirkende musikere ordentligt - så vil de forhåbentlig også være med næste gang”, fortæller William Frederik Asingh, der har modtaget støtte til sit soloprojekt VERA.

"Tusind tak for støtten til udgivelse af min kommende EP. Pengene går til visuals og online marketing i både Europa og USA, og jeg glæder mig meget til at kunne dele min første single i februar 2018", fortæller sangskriver og artist Viktoria Siff, der er bosat i Los Angeles.

Hvad er kulturelle midler?
DPA's støtte til skabelsen af ny musik og tekst er muliggjort af sangskriverne selv. De kulturelle midler som DPA deler ud fx via legater kommer nemlig fra 10 procent af Kodas indtægter - dvs. fra sangskrivere, komponister, producere, musikforlag og tekstforfattere.

Modtagere af DPA's legater, november 2017

En faglig bedømmelse 
Alle ansøgninger om projekt-, rejse- og kursuslegater via DPA bliver behandlet af et legatudvalg, der består af fagfolk (sangskrivere, komponister, producere eller tekstforfattere), der hver især er en del af udvalget et år - hvert halve år skiftes to af udvalgets medlemmer ud, så der løbende sker en udskiftning i udvalget. Legatudvalget vurderer de indkomne ansøgninger og giver tilsagn eller afslag ud fra en faglig vurdering på møder, hvor en observatør fra bestyrelsen også deltager og sørger for, at der deles legater ud i overensstemmelse med retningslinjerne for DPA's projekt-, -rejse og kursuslegater. 

Legatudvalget (november 2017) bestod af:
Clara Sofie Fabricius
Marie Fjeldsted
Pernille Sørensen
Rune Braager

Medlemmer af legatudvalget kan ikke selv søge projekt-, rejse- eller kursuslegater, mens de sidder i legatudvalget. Læs mere om legatudvalgets arbejde her.

Sådan søger du legater til din musik
Gennem DPA kan man søge legater til indspilning, udgivelse, markedsføring, rejser, kurser m.m. i forbindelse med sit virke som sangskriver/komponist/producer/tekstforfatter. DPA’s projekt-, rejse- og kursuslegatpuljer har ansøgningsfrist fire gange årligt (1. marts, 1. juni, 1. september og 15. november kl. 12.00) – ansøgningsformularerne er åbne en måned op til ansøgningsfristen.

Støtte til projekter i dansk musikliv 
Organisationer og enkeltpersoner, der gerne vil søge om støtte til et større projekt, der gavner dansk tekst og musik kan sende en ansøgning til DPA's bestyrelse – det kan fx være støtte til musikpriser, writing camps, musikfestivaler m.m. Ansøg her: http://dpa.org/soeg-stoette-til-projekter-i-dansk-musikliv

DPA’s puljer støtter skabelsen af ny musik inden for det populære og kommercielle felt og kan søges som medlem af Koda. DPA's støtte til skabelsen af ny musik og tekst er muliggjort af Kodas kulturelle midler.