DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA's komponiststafet '13

26. august 2013
Oplev resultatet af DPA's komponiststafet 2013 i hænderne på Penny Police under Århus Festuge.
Penny Police

Sang, lydkunst, moderne dans og videoproduktion smelter sammen, når sangskriveren Marie Fjeldsted – også kendt under navnet Penny Police – sammen med lydkunstner Lotte Rose Kjær Skau, danser Malin Sandberg og musiker og kunstnerisk iscenesætter Lisa Bregneager snor sig ind og ud af Inger Christensens digt ’Sommerfugledalen’ fra 1991.

Det er DPA, foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har givet ’Komponiststafetten 2013’ til Marie Fjeldsted. DPA overrækker hvert år komponiststafetten til en komponist, der får muligheden for at skabe et nyt værk, skabe anderledes samarbejdsprojekter, og uropføre resultatet i forbindelse med Aarhus Festuge. I år venter der publikum en koncert med kropslige og visuelle udtryk.

”DPA’s komponiststafet er en udfordring at få som komponist – friheden til at skabe noget helt anderledes og inviterer andre kunstnere med i processen. Jeg har haft lyst til at prøve kræfter med kunstformer og processer, jeg ellers ikke har arbejdet med før. I mit arbejde som sangskriver, er jeg meget alene omkring det at skabe noget, og en stor del af processen foregår udelukkende på mine vilkår. Det har været helt vildt sundt, udfordrende og en øjenåbner at arbejde sammen med tre piger, der kommer fra hver deres kunstneriske retning og med hver deres tilgang til det at skabe sammen.”, fortæller Marie Fjeldsted.

Oplev det nye værk i Aarhus
Atlas, Vester Allé 15, Aarhus, 8000 Torsdag den 5. september kl. 20.00 Billetpris: 50,00 kr. Køb billetter: http://www.aarhusfestuge.billetten.dk/
Arrangeret af DPA og Aarhus Festuge i samarbejde med Vild med ORD og Fonden Voxhall.

Om Penny Police
Penny Police udgav i 2012 sit anmelderroste debutalbum ’The Broken, the Beggar, the Thief’. Pt. er hun aktuel med EP’en ’Sink or Sail’. 

Om DPA og komponiststafetten  
DPA, foreningen for professionelle komponister, sangskrivere og tekstforfattere, står bag komponiststafetten, der siden 2011 er blevet uropført under Aarhus Festuge. Det første år resulterede det i en samling jazzede og groovy twang-rock sange samskrevet af Katrine Ottosen, Anni Ringgaard, Anders Pedersen og Jakob Buchanan, der spillede med stort band på Aarhus' Bispetorv. I 2012 gik stafetten videre til Kristina Holgersen, der i samarbejde med Hannah Schneider, Heidi Mortenson og Signe Klejs præsenterede musik- og video-værket ’BIGhavn’ i kunstbiografen Øst For Paradis. Tanken med stafetten er at give en komponist mulighed for at indgå nye samarbejder, også uden for vante rammer og udtryksformer og uden hensyntagen til andet end den rent kunstneriske proces.

Se film om komponiststafetten

Se alle DPA-støttede koncerter under Århus Festuge