DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA uddelte priser ...

14. november 2016
... til dem, der skaber musikken, der rammer os. Det kræver integritet og flittighed at prøve kræfter med det kommercielle musikmarked, hvor kravene er høje og mange kæmper om lytterne. Det afskrækker dog ikke de danske musikskabere, der blev hyldet af deres kollegaer.
Foto: Kim Vadskær

Søndag aften overrakte DPA for andet år i træk prisen ’Årets Kommercielle Musikskaberpris’ ved den årlige medlemsfest. En pris, der blev stiftet i 2015 af foreningen, hvis medlemmer netop tæller sangskrivere og producere, der skriver musik til både det nationale og internationale marked.

Prisen som årets kommercielle musikskaber gik i år til producer og sangskriver Thomas Troelsen, der med en stærk integritet har turdet omfavne det kommercielle musikmarked med globale hits. Thomas Troelsen har blandt andet skrevet musik til Justin Bieber, samarbejdet med Tiësto og produceret Junior Seniors verdensomspændende energiboost ’Move Your Feet’.

”Årets prismodtager er på sin helt egen måde en rollemodel i branchen og for nye talenter, der kommer til, er han et eksempel på, hvad det kræver. Han er i superligaen og skaber musik, som er en del af vores livshistorie”, sagde formand for DPA, Niels Mosumgaard, i sin tale til prismodtager Thomas Troelsen. Med prisen fulgte 30.000 kr.

Fra en af Danmarks mest erfarne musikskabere til en, der debuterede i år med sin første EP, der fik en flot modtagelse herhjemme. DPA’s vækstlagspris gik i år til sangskriver og sangerinden Emilie Ramirez, der netop er vendt hjem fra L.A. hvor hun har skrevet ny musik.

”Modtager af DPA’s vækstlagspris har med få, men insisterende numre betaget musikverdenen. Hun har allerede spillet Roskilde Festival, Spot Festival samt en række udenlandske showcases. DPA tror på, at hendes talent og arbejdsomhed vil føre hende helt op blandt stjernerne”, sagde bestyrelsesmedlem i DPA, Kristina Holgersen, i sin tale til Emilie Ramirez. Med prisen fulgte 20.000 kr.

Kollegaernes tak
På aftenen blev der også uddelt priser til en række sangskrivere for deres indsats – både for den musik og tekst, de har skabt, men i høj grad også for deres indsats overfor kollegaer i branchen og generøsitet, når det kommer til at dele netværk og give sparring. Årets påskønnelsespriser fra DPA gik til:

Cutfather
Med stor arbejdsomhed og målrettethed, konstant fokusering på de rigtige producere, trackwritere og toplinere er det lykkedes denne legatmodtager at skabe en virksomhed, som når længere og længere ud og som skaber hits i det meste af verden. Man kommer ikke sovende til det, og det er det denne legatmodtager viser os alle sammen, sagde DPA’s formand Niels Mosumgaard i sin tale til Cutfather.

Frederik Thaae og Carsten Lindberg
Producerne Frederik Thaae og Carsten Lindberg, der begge bor i L.A., fik en påskønnelsespris for deres store arbejde med at hjælpe danske sangskrivere og producere, der kommer til byen. ”Det er altafgørende at få nogle insider-tips til musikbranchen, når man lander i L.A. og adgang til netværk – der har både Frederik og Carsten været meget hjælpsomme og gavmilde med deres viden”, lød det bl.a. fra DPA’s næstformand Jørgen Thorup. 

Freja Kirk
Det er gået stærkt for sangerinde og sangskriver Freja Kirk, der bl.a. hittede med ’Red Light’ i 2015. Men Freja Kirk har også knoklet for at få sin musik ud - bl.a. sammen med sin producer Alexander Grandjean. DPA vil gerne påskønne Freja Kirks flittighed og målrettede tilgang som dansk sangskriver, sagde bestyrelsesmedlem i DPA, Johnny Stage.

James Rasmussen
Som del af Four Jacks oplevede James Rasmussen kæmpe succes med bl.a. 200.000 solgte singleplader af ’Åh Marie’. Gruppen blev opløst i 1963, og James Rasmussen rejste til USA for at prøve lykken i musikbranchen. Det blev til 14 år som sanger, producer og sangskriver for forskellige amerikanske pladeselskaber. Som producer fik han et top 20 hit i 1968 med sangen ’Echo Park’. I 1983 startede han den trio, han stadig turnerer landet tyndt med. Repertoiret er naturligvis Four Jacks numre, men også en række af hans egne numre. Entreprenør, driftig, flittig og en pragtfuld kollega, sagde bestyrelsesmedlem i DPA, Bjarne Lisby, i sin tale til James Rasmussen.

Med påskønnelsespriserne fulgte 20.000 kr.
Kodas kulturelle midler muliggør, at der følger et økonomisk skulderklap med priserne.

DPA - Danske Populær Autorer
DPA er en interesseorganisation, der tæller 1.000 danske sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der arbejder kreativt og markedsorienteret i både Danmark og udlandet. 

Se flere billeder
Se flere billeder fra medlemsfesten og prisuddelingen på: facebook.com/dpa.org