DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA uddeler hæderslegater

16. maj 2013
Pressemeddelelser
Ved DPA’s generalforsamling den 14. maj uddelte foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere hæderslegater til fem medlemmer, der alle har gjort sig gældende som ophavsmænd inden for pop, revy, jazz og musik for børn.
En af de glade legatmodtagere: Grethe Mogensen

De fem medlemmer der modtog hæderslegater ved årets generalforsamling var:

Sys Bjerre: En sangskriver med opsang, selvironi og alvor i sine værker
Sys Bjerre modtog J. Ravn-Jonsens Legat.
”Sys Bjerres sange er både opsange med alvor, humor og ironi, Hun er med til at videreudvikle den danske sangskrivertradition”, sagde medlem af DPA’s bestyrelse Jørgen Thorup som motivation.

Veronica Mortensen: En kvindelig, dansk jazz-autor
Veronica Mortensen modtog Kaj Møllers legat.
”At skrive jazz-ballader med evergreen-potentiale i vore dage, er et særsyn.  DPA vil gerne hædre en kvindelig, dansk jazz-autor, hvis talent, potentiale - og ikke mindst autor-virksomhed - rækker så umådelig langt ud over Danmarks grænser.”, sagde medlem af DPA’s bestyrelse Jacob Morild som motivation.

Leif Maibom: Et fyrtårn inden for dansk revy
Leif Maibom modtog Kaj Møllers legat.
”Leif Maibom skal hædres for sin utrættelige kamp for revygenren – en kamp, som har gjort Sønderborg-revyen til landets tredje-største og som har været med til, at revyen er kommet tilbage på fjernsynsskærmene i TV2Charlies Revykavalkader, sagde medlem af DPA’s bestyrelse Jacob Morild ved legatoverrækkelsen.

Grethe Mogensen: En ildsjæl bag sange, tekster og forestillinger til børn
Grethe Mogensen modtog Kaj Møllers legat.
”Grethe Mogensen har mange titler: Operette-sangerinde; skuespiller; revykunstner – men DPA vil med dette legat hædre hende for hendes utrættelige arbejde indenfor børneteater-genren. At skrive sange, tekster og hele forestillinger til børn – og endda ofte til de helt små af slagsen – er en kunst”, sagde medlem af DPA’s bestyrelse Jacob Morild ved legatoverrækkelsen.

David ’Geordie’ Garriock: 50 års jubilæum som popmand i front
David ’Geordie’ Garriock modtog Kaj Møllers legat.
”David ’Geordie’ Garriock oplevede med sit band i 1960’erne en markant succes i både Sverige og Danmark, hvor de turnerede kraftigt. De fik blandt andet en første plads på hitlisterne med sangen ’Sherry’.  Sidste år fejrede Geordie sit 50 års musikerjubilæum med at udsende sit 4. soloalbum samtidig med, at han fyldte 70 år”, sagde Jørgen Thorup medlem af DPA’s bestyrelse ved legatoverrækkelsen.

Om J. Ravn-Jonsens Legat
Johannes Ravn-Jonsen (1881-1946) Forfatter, tidligere formand for DPA og medstifter af KODA i 1928, hvormed han som administrerende direktør bidrog til forbedring af de danske komponisters levevilkår.


Om Kaj Møllers Legat
Kaj Møller (1912-1967) var dansk komponist, saxofonist og kapelmester, Skrev især filmmusik og musik til revyer.