DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA er med til Folkemødet

6. juni 2013
”Musikken i Rosengade, Kunst og Kultur - live” er kunstens og kulturens scene på Folkemødet, hvor DPA og en række organisationer sætter musik, kunst og kultur på dagsordenen. DPA er også del af kulturens telt i Allinge havn, der byder på debatter og kulturoverraskelser.
DPA'er Mike Andersen optræder på begge kulturscener under Folkemødet

Årets politiske folkemøde på Bornholm, der åbner i morgen i Allinge, har kultur på programmet fra morgen til aften. DPA er del af 'Kulturens Telt' på havnen i Allinge i dagtimerne og ’Musikken i Rosengade, kunst og kultur - live’, der inviterer til debat og underholdning fra eftermiddag og frem til midnat.

Kulturens telt
I Allinge Havn har komponistforeningerne inviteret en række foreninger, organisationer og institutioner indenfor til at deltage i Kulturens Telt. Her vil der være debatarrangementer og kulturoplevelser i dagtimerne. Blandt debatterne på programmet er ”kunstnernes muligheder for samarbejde med erhvervsliv – sælger kunsten sin frihed?” Kulturminister Marianne Jelved, kulturordfører Mogens Jensen fra Socialdemokraterne, tidligere kulturminister Per Stig Møller, Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr, Anders Samuelsen og direktør i Dansk Industri Lars Goldschmidt er blandt dem, der har taget imod invitationen til at diskutere kunstnernes indtjeningsmuligheder og udfordringer.
Se program for kulturteltet her

’Musikken i Rosengade, kunst og kultur - live’
På scenen i Rosengade drøfter ministre, kulturpolitikere og kulturpersonligheder kulturpolitikkens betydning og dens potentialer i forhold til vækst, sammenhængskraft og uddannelse. I den mere underholdende afdeling bytter musikere og politikere plads, når vores politikere optræder som sangere og solister, mens kunstnere debatterer. Her ud over byder scenen i Rosengade på et bredt genreudbud af velspillet livemusik. Oplev Mike Andersen Band, Camille Jones, CODY, Folkeklubben og Copenhagen Saxophone Quartet.

DPA inviterer sammen med dansk kulturliv på et aktuelt debatprogram, der går i clinch med varme kulturpolitiske emner. De programsatte temaer er ”Kultur som vækstmotor” og ”Skolereformen og de kreative fag”. Ind i mellem er der plads til dagens frie kulturpolitiske brandtale af henholdsvis Mogens Jensen (S), Søren Pind (V) og Pia Kjærgaard (DF). Naturligvis byder programmet på en række kulturpersonligheder, der kommer med deres overvejelser omkring aktuelle kulturpolitiske muligheder – sammen med scenens faste vært, Anders Breinholt.

Hør ikke bare politikerne tale, hør dem også synge ... 
Naturligvis bydes der på musik, sang, kunst og kultur på scenen i Rosengade. Blandt de mere opsigtsvækkende musikalske indslag er Christiansborg Allstars, hvor Mogens Jensen (S), Mads Rørvig (V) og Søren Espersen (DF) går på scenen som solister med topprofessionelt backingband og et program indøvet til dagen, hvor DPA’s formand, Ivan Pedersen, er vært. Og så inviterer vi alle Folkemødets gæster til professionelt dirigeret fælleskor hver dag, hvor stemmen kan varmes op til dagens debatter, under kyndig ledelse af Jakob Høgsbro og Frans Rasmussen – et sandt folkekor!

Se hele programmet
Følg ’Musikken i Rosengade’ på: https://www.facebook.com/musikkenirosengade

De står bag ’Musikken i Rosengade
Det er et samlet kulturliv, der står bag ”Musikken i Rosengade, Kunst og Kultur - Live”. I Rosengade kan du møde: Dansk Live, Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund, Danske Populær Autorer (DPA), DJBFA -Komponister og Sangskrivere, Dansk Komponist Forening, Koda, Gramex, Orange Innovation, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Kunstnerråd, Dansk Forfatterforening, Dansk Kapelmesterforening, Danske Sceneinstruktører, Danske Dramatikere.