DPA

For komponister og tekstforfattere

Det vigtigste er netværk

20. december 2018
Airplay Camp 2018 er veloverstået, nye bekendtskaber og samarbejder er blevet etableret og nye sange er blevet skabt. Her kan du læse lidt om, hvad sangskriver Anton Grønholm fik ud af årets camp.

I december måned løb dette års Airplay Camp af stablen, hvor en række artister såvel som sangskrivere/topliners og producers havde mulighed for at samarbejde på tværs og skabe nye kreative relationer.

En af dette års sangskrivere på campen var Anton Grønholm, der havde store forventninger til at dele sin sangskrivning og etablere nye samarbejder.

"Sangskrivning har været en meget individuel proces for mig i mange år, så derfor forventede jeg at få nye inputs fra de andre. Efter at campens fire dage var ovre må jeg sige, at mine forventninger blev mere end indfriet. Det var fire dage, hvor jeg og de to andre i min gruppe dykkede 110% ned i nye sange, som blev til gennem samarbejde. Det er utroligt, hvor tæt man kan komme på hinanden ved at arbejde så intenst sammen i så få dage", fortæller Anton Grønholm.

Campen ledes af sangskriver Marcus Winther-John og tidligere har campen resulteret i sange, der har givet betydeligt radio airplay. Artister er blevet signet af major selskaber på baggrund af sange fra campen og flere sange har fundet vej til andre artister i både ind- og udland. 

"Målet er at samle både de erfarne kræfter og nye talenter. Der er optimale betingelser for at skabe nye netværk og frem for alt at skrive nogle fede sange, der har potentiale til at få et kommercielt liv og masser af airplay. Personligt føler jeg, at det vigtigste er netværket og de nye samarbejder, der opstår, når talenterne mødes i fire intensive dage", fortæller Marcus Winther-John

Og det er da også netop det nyudvidede netværk, som Anton tager med videre:

"Det som jeg tager med videre fra ugen er både nye kontakter/relationer og en endnu større lyst til at lave ny musik i samarbejde med andre mennesker. Hvor jeg tidligere har følt at sangskrivning var proces, hvor man sad alene, har jeg nu fået øjnene op for, at der kan opstå sød musik i samspil med andre mennesker. Man får pludselig skrevet en sang, som man aldrig selv ville kunne skrive, hvis man bare sidder med det alene. På den måde får sangen tilført en helt anden dimension", slutter Anton Grønholm.

 

DPA’s Airplay Camp blev muliggjort med Kodas Kulturelle Midler.