DPA

For komponister og tekstforfattere

Dansk musik overalt

18. oktober 2019
DPA står for imponerende 50 arrangementer over hele Danmark i Spil Dansk Ugen (28. oktober til 3. november)! Læs lidt om hvilke her.

Kom tæt på en af landets mest prominente sangskrivere, Marcus Winther-John. Han er med i det nye projekt ”Et musikalsk foredrag”, hvor der er frit slag for indhold.

Danskerne elsker foredrag, og man kan komme meget tæt på en stribe professionelle musiknavne ved arrangementerne ”Et musikalsk foredrag”. Det nyskabende tilbud er blot ét af mange som præsenteres af Danske Populær Autorer (DPA) i forbindelse med Spil Dansk-fejringen.

Forvent masser af spændende vinkler på musikken og på musikernes private liv, når projektet ”Et musikalsk foredrag” lanceres 14 steder i landetDer er tale om en blanding af koncert og foredrag, og det finder sted i og omkring Spil Dansk Ugen 28. oktober til 3. november.

De musikalske foredrag indtager bl.a. kulturhuse, biblioteker, et gymnasium og en musikskole. Den professionelle kunstner, som rykker ud, bestemmer selv indholdet. Det kan handle om alt fra højde/lav-punkter i karrieren over livsforandrende sjælerejser eller sygdomsforløb og til at finde balancen mellem familieliv og sangskrivervirke. Ordene afløses af musik, og nogle kunstnere medbringer en akkompagnatør.

DPA i førertrøjen
Musikerne hører hjemme hos DPA, som igen i år er den organisation, der bidrager med mest indhold til Spil Dansk Ugen. Det bliver til imponerende 47 arrangementer, og DPA står i alt bag seks spændende temaprojekter: 

Ud over foredragene er der mange arrangementer i forbindelse med projektet ”Hit med sangskriveren”. Det er en såkaldt ”artist talk”, hvor publikum også kommer i intim dialog med en musikskaber. 

Der arrangeres ”hjemmekoncerter”. De er i de seneste år blevet et regulært live-hit, hvor publikum oplever musikken helt tæt på fra første sofa-række i boligen.

Endelig byder DPA også ind med rytmiske mentorsessionsmusikpraktik og ”Ud med børnebandet”. Det sidste projekt sender skolebørn ud til en spændende koncert med et etableret børneorkester. Det foregår f.eks. på et rigtigt spillested, og repertoiret med populære børnesange burde være garant for en sand fest for elever i 3.-7. klasse.

Musik overalt
Jørgen Thorup, som både er formand for Spil Dansk og næstformand i DPA, er ”stærkt begejstret” over DPA’s markante aftryk på Spil Dansk Ugen.

”DPA bidrager med knap 50 indslag til kalenderen, og den bugner i forvejen af virkelig spændende arrangementer i festugen. Der er da også tale om Danmarks største musikbegivenhed, og jeg glæder mig over, at der år for år tænkes nyt og friskt – helt ud af boksen og langt ud på landet. Projektet ”Et musikalsk foredrag” er et godt eksempel på en nyskabelse, der når ud i hele landet. Samtidig giver det sangskrivere og publikum mulighed for at mødes omkring en ny ramme og opleve musikken på en anderledes måde. Når det nu netop handler om den personlige vinkel, må jeg også sige, at mit eget hjerte banker helt særligt for Spil Dansk. DPA har haft stor andel i festen for dansk musik gennem samtlige 19 år, Spil Dansk har eksisteret, og jeg har også været med i hele perioden: Enten som musiker, DPA-engageret og selvfølgelig som formand for Spil Dansk i de seneste fem år,” siger Jørgen Thorup.

Læs artiklen og programmet over DPA's projekter i Spil dansk ugen her.

Støtten er muliggjort med Kodas Kulturelle Midler