DPA

For komponister og tekstforfattere

3. gang er lykkens gang..

20. januar 2018
… kunne vinderen af ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’ sande, da han modtog førsteprisen fredag aften. Det var nemlig tredje gang, at Lasse Mørck var med i finalen i DPA’s og DR Big Bands konkurrence, der giver spirende jazztalenters karriere et springbræt.

På aftenen blev også Leo Mathisen Prisen uddelt til sangerinden Daimi for hendes livsværk.

Den 19. januar var aftenen, hvor DPA - foreningen for sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere - sammen med DR Big Band slog dørene op i DR Koncerthuset for at hylde de unge jazztalenter og kåre vinderen af '’Årets Unge Jazzkomponist 2018’'. 

Værkerne af de tre finalister Jens Mikkel Madsen, Lasse Mørck og Artur Tuznik havde været i hænderne på DR Big Band og blev på aftenen uropført. Finaleaftenen bød også på uddeling af Leo Mathisen Prisen til sangerinden Daimi, der selv indtog scenen med ’Jeg sætter min hat som jeg vil’ og ’Copenhagen Blues’.

”… hun er en historiefortæller, vores prismodtager – og som vore bedste historiefortællere gennem tiderne, altid parat til en ny historie og en ny overrraskende skæv måde at fortælle den på […] en musikalsk fortælleform, som her i 100 året for Danske Populær Autorer […]  ikke kan finde en bedre ambassadør end Daimi”, sagde konferencier og bestyrelsesmedlem i DPA, Jacob Morild i sin tale til Daimi.

Under prisuddelingen blev scenen også givet til DR Big Band og gæstesolist ANYA inden finaleaftenen blev sluttet af med præmieoverrækkelsen. Vinderen af ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’ blev Lasse Mørck med værket ’Tezcatlipoca’. Andenprisen gik til Jens Mikkel Madsen med værket ’Spring’ og tredjeprisen gik til Artur Tuznik med værket ’Woods’.

"Lasse Mørck har i de seneste år gjort sig bemærket i både ind- og udland, som en af de mest fremtrædende bastalenter fra sin generation […] og det er tydeligt, at han er ved at finde sin helt egen lyd og plads i musikken", sagde næstformand i DPA, Jørgen Thorup i sin tale til Lasse Mørck.

Alle værker i konkurrencen var blevet bedømt af en jury bestående af:
- Susi Hyldgaard, formand i DJBFA og prisvindende sangerinde og komponist
- Peter Littauer, bestyrelsesmedlem i Dansk Musikforlæggerforening og daglig leder samt medejer af Sundance Publishing, Sundance Music, Stunt Records, JazzKlubben og Jazzcup
- Steen Hansen, basunist, komponist og arrangør
- Sidsel Storm, jazzsangerinde med 4 udgivelser, vandt i 2009 en DMA for ’Årets Bedste Vokaljazzudgivelse’
- Jakob Sørensen, trompetist og komponist samt vinder af jazzkonkurrencen i 2017

Som vinder af ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’ lægger Lasse Mørck ikke skjul på sin glæde:
"Det betyder rigtig meget at vinde en af de største priser, man kan få i min aldersgruppe i Danmark, og med det følger en hæder, der kan bruges karrieremæssigt”, sagde Lasse Mørck lige efter prisoverrækkkelsen.

Kodas kulturelle midler gør det muligt at afholde ’Årets Unge Jazzkomponist 2018’.
Vedhæftede billeder kan anvendes med fotocredit: Kim Vadskær

For yderligere information kontakt
Kommunikationsansvarlig Constance Hegner
Mobil: 31329219
Mail: constance@dpa.org 

 

 

Vis billedgalleri
Skjul billedgalleri