DPA

For komponister og tekstforfattere

Mød et medlem: Clara Sofie

Medlem af DPA siden 2006 / Sangerinde, sangskriver og producer                                          (Foto: Tom McKenzie)
 
Clara Sofie er en dansk sangerinde, sangskriver og producer fra København. Hun fik sit gennembrud i 2010 med hittet 'Når tiden går baglæns', som hun skrev i samarbejde med produceren Rune Rk (Calabria). Clara Sofie har været nomineret til 2 DMA’er og vundet årets DJ favorit til DDJA i 2011. Derudover har hun medvirket flere gange som gæstesolist i X-Factor, som mentor i programmet Skjulte Stjerner på DR1, MTV m.m., har haft et nummer i top 40 på det amerikanske dancechart og turneret landet rundt. Hun skriver også sange for andre. Clara Sofie har samarbejdet med producere som Rune Rk, Rune Rask (Kendrick Lamar, Suspekt) og Tomas Barfod (Who Made Who, Yuna), der hver har produceret hendes seneste 3 albums, som bl.a. inkluderer singlerne 'Lever for en anden', 'Brænd mig helst' og 'Ild og Vand'. Hun arbejder pt. på sit 4. album, Understrøm, hvor hun for første gang selv sidder bag knapperne og producerer alt selv - udover at fungere som sangskriver og sangerinde. Albummet udkommer til efteråret 2016 via Playground Music. Singlen 'Før lyset slipper ind' udkommer den 27. maj 2016.
 
Et godt råd eller andet, der er vigtigt at dele med en kollega
Mit bedste råd er at turde være sig selv i musikken. At finde sin egen kompromisløshed og autenticitet i det, man laver. Det er jeg overbevist om, at man kommer længst med på den lange bane. Det er nemt at falde i gryden med andres forventninger, hvor man i virkeligheden giver afkald på sin kunstneriske integritet, fordi man bliver forført af succes eller lign. Et godt udgangspunkt er derfor at overveje hvem man er som kunstner, hvorfor man laver det man laver og hvad man vil med det.
 
Mere om Clara Sofie