DPA

For komponister og tekstforfattere

Få juridisk rådgivning

Som medlem af Koda har du også adgang til juridisk rådgivning. Jurakontoret kan rådgive dig i forbindelse med ophavsret, rettigheder, kreditering og forlagskontrakter.

Som medlem af Koda har du også adgang til juridisk rådgivning. DPA har sammen med de øvrige komponistforeninger DJBFA og DKF, et særligt tilbud om juridisk rådgivning. Jurakontoret kan rådgive dig i forbindelse med ophavsret, rettigheder, kreditering og forlagskontrakter. Jurakontoret er placeret i Lautrupsgade i Københavns Nordhavn, sammen med DPA's sekretariat.

Kun medlemmer kan benytte den juridiske service
Du kan for eksempel henvende dig, hvis du bliver i tvivl om dine rettigheder i forbindelse med ophavsret eller en forlagskontrakt. Jurakontoret er udelukkende en rådgivningsfunktion og fører ikke retssager for enkeltmedlemmer, ligesom kontoret ikke afgiver egentlige responsa. Kontoret rådgiver dig udelukkende som komponist, tekstforfatter og sangskriver. Det vil sige, at har du problemer som fx forlagsejer, pladeselskab eller forfatter kan du ikke benytte rådgivningen. I tilfælde, hvor flere medlemmer er involveret med modsatrettede interesser, kan jurakontoret kun anvendes i en evt. mæglingssituation, men ikke rådgive den ene part imod den anden – eller omvendt.

Når du har en sag du gerne vil drøfte med juristerne, kan du dog med fordel sende en mail, inden du ringer. Så vil juristerne forberede din sag og ringe dig op. Skriv derfor altid dit telefonnumret i mailen, især hvis det er en hastesag. Du finder telefonnummer og mail nederst her på siden.

Er du i den situation (gerne efter at have konsulteret den juridiske rådgivning), hvor du ønsker at tage retlige skridt i en konflikt, kan du evt. søge bestyrelsen om mulighed for hel- eller delvis dækning af advokatudgifter.

Jurakontoret består af:
Advokat (H) Casper Andreasen, advokatfirmaet Nyborg Rørdam. Stud. Jur. Celine Harild.

Kontorets åbningstider
Jurakontoret har telefontid hver onsdag mellem kl. 9.00-15.00, hvor Celine Harild besvarer henvendelser. Du kan derudover altid sende en mail og vil så, afhængig af sagens karakter, bliver ringet op hurtigst muligt.

Telefon/mail
Telefon: + 45 20757539 + 45 33121585 Mail: info@musik-jura.dk

Adresse
Lautrupsgade 9, 5. sal
2100 Kbh Ø

Læs mere
Få gode råd om forlagsaftaler her

Derudover kan vi anbefale at læse Kodas medlemshåndbog for forlag: www.koda.dk