DPA

For komponister og tekstforfattere

Jazz-udvalget

DPA's jazzkonkurrence 2014. Vinderen Mathias Heise på mundharpe sammen med DR Big Bandet. Foto: Kim Vadskær

Inden for jazz er DPA stærkt repræsenteret – ikke mindst i forbindelse med vores årlige jazzkonkurrence for unge komponister under 30 år. Vinderen af jazzkonkurrencen præsenteres ved en koncert i DR Koncerthuset, hvor værker af konkurrencens tre finalister uropføres af DR Big Bandet, og præmiesummen på 15.000 kr. overrækkes vinderen.

DPA's jazzkonkurrence har i en årrække fungeret som et springbræt for flere internationale karrierer for tidligere vindere:
Niels Lyhne Løkkegaard
Sidsel Storm
Snorre Kirk
Marius Neset
Carl Winther
Live Foyn Friis
Thomas Bryla
Mathias Heise
Pille-Rite Rei 
Jakob Sørensen

"DPA's jazzkonkurrence er en fantastisk mulighed og motivation for unge jazzkomponister. Alene udsigten til at kunne få en af sine kompositioner opført af selveste DR Big Bandet får det til krible i skrivehånden. Jeg lagde mærke til konkurrencen et par år i træk, før jeg tilmeldte mig, og hver gang blev jeg grebet af en stor kreativ energi - også selvom jeg ikke fik sendt noget ind. Det motiverede mig til at fortsætte med at komponere, og da jeg endelig fik tilmeldt mig og kom med i finalen, var det en kæmpe oplevelse. Jeg vil aldrig glemme følelsen af at stå i DR Koncerthuset foran en sal fuld af mennesker med et verdensklasse Big Band i ryggen og spille et nyskrevet arrangement af min egen komposition for første gang", siger Mathias Heise, der vandt DPA's jazzkonkurrence i januar 2015 med sin mundharpe og værket ’Pludselig Opstigning’.

Nyt fra Jazz-udvalget
Se seneste nyt fra DPA's Jazz-udvalg på DPA's hjemmeside, hvor du også kan holde øje med deadline for indsendelse af værker til dette års jazzkonkurrence.

Kontakt DPA's Jazz-udvalg
Du er altid velkommen til at kontakte DPA's Jazz-udvalg.