DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA's historie

DPA blev grundlagt i 1918 under navnet Dansk Revyforfatter og Komponistforbund og var med til at stifte Koda i 1926. I dag er DPA’s over 1.000 medlemmer aktive sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere inden for hele spektret af den populære musikgenre.
DPA

I 1918 blev DPA grundlagt som forening under navnet Dansk Revyforfatter og Komponistforbund, der primært tog vare på kunsternes interesser inden for den lettere underholdningsmusik, morskabsteater og revyer. Vores medlemmer har gennem tiden stået bag en række danske klassikere. Blandt andet 'Skibet skal sejle i nat' (1957) af komponist Erik Fiehn, 'Er du dus med himlens fugle' (1958) af Sven Gyldmark, 'To lys på et bord' (1960) med tekst af Ida From og Jens Unmarck med 'En nat bliver det sommer' (1990).

DPA (Danske Populær Autorer) var i 1926 medstifter af Koda - vores kollektive forvaltningsselskab.

I dag er DPA’s over 1.000 medlemmer aktive sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere inden for hele spektret af den populære musikgenre.

I DPA’s bestyrelse er alle arbejdende komponister, sangskrivere, producere og tekstforfattere, der kender til udfordringerne ved at skulle sælge sine værker og ofte drive en enkeltmandsforretning som musikskaber. DPA's medlemmer er aktive i foreningens bestyrelse og udvalg, der bl.a. arrangerer koncerter, kurser, workshops og meget mere, der bidrager til dansk musikliv. Som medlem af DPA kan du komme med projektideer og entreprenante ideer, der gavner fx netværk, eksport og vækstlaget inden for kommerciel og populær musik i Danmark.

Kontakt til kontoret, bestyrelsen og udvalgene