DPA

For komponister og tekstforfattere

Runde dage / februar '13

Her kan du møde de DPA-medlemmer, der fylder rundt i februar.
Morten Okbo fylder 40 år
Morten Okbo, 40 år den 4. februar
Sanger, guitarist, komponist. Debuterede i 2005 med bandet Turbulens, hvis seneste fuldlængde album ’Fra Den Ene Til Den Anden’ er fra 2012. Okbo arbejder hovedsagligt i krydsfeltet mellem lyd og litteratur og har turneret flittigt med Peter Laugesen, Ursula Andkjær Olsen, Dy Plambeck og Lars Frost men også med bluesmusikeren Peter Thorup inden dennes død. Morten Okbo udgiver cd / bog-objekter bla. ’Græsklart’ - musik til digte af Ursula Andkjær Olsen (2009) og ’Afterhandsessions’ – uforberedte møder med Janus Kodal, Morten Søndergaard, Claus Handberg og billedkunstner Henrik Have (2007-10). I april 2013 udkommer ’En Drøm Om Kærlighed’ digte af Christian Dorph (Gyldendal), hvor Okbo har komponeret sange / musik. Morten Okbo underviser som gæstelærer på Testrup Højskole i faget ’Audiopoesi’.
Morten Okbo
Jesper Vigant, 50 år den 5. februar
Skuespiller, uddannet på Aarhus Teater. Medvirket med egne tekster og musik i Hjørring Revyen og Rottefælden. Producerede, skrev og gendigtede (sammen med Jesper Kjær) onemanshowet om den franske sanger Yves Montand’s poetiske univers, som han med stor succes fremførte på Rialto Teatret. Har foruden skuespilleriet netop færdiggjort teologistudiet. Herudover aktiv som komponist.
Jesper Vigant
Ole Grønne, 50 år den 20. februar
Forfatter og tekstforfatter. Med udgangspunkt i 80’ernes pulserende Aarhusianske musikmiljø, spillede Ole Grønne (sax) med i en lang række bands. Han var blandt andet med til at danne orkesteret Shirtsville, som han spillede med gennem næsten 10 år.Senere har Ole Grønne koncentreret sine musikalske aktiviteter om at skrive til andre, og har således tekster til så forskellige kunstnere som Popfilter, Jette Torp, Peter Vuust, Veronika Mortensen, AnniOne, Erik Grip og Jan Kaspersen på samvittigheden. En enkelt roman er det også blevet til.
Ole Grønne
Jesper Mejlvang Pedersen, 50 år den 24. februar
Musiksproglig student Holte Gymnasium, Berklee College of Music ’83, Rytmekons ’91. First call-keyboardmand op igennem 80'erne og 90'erne hos tidens førende bands og solister, indenfor både pop og jazz. Utallige TV-optrædener som fast mand i Glæsels kapel. Medvirkende på over 300 indspilninger. Siden starten af 90'erne også studieejer af først mindre projektstudier og nu Baltic Recording Studio på Bornholm, hvortil han flyttede i år 2000. Positiv indflydelse på mange kolleger og specielt yngre talenter, senest Soluna Samay.
Jesper Mejlvang
Mogens Jensen, 50 år den 27. februar
Diplomorganist, salmedigter og komponist, med speciale indenfor nye salmer og ny rytmisk kirkemusik. Konsulent i forskellige konservatoriesammenhænge mht. kirkemusikeruddannelserne. Oprettede Musikforlaget Melodia i 1991. Er katalysator for øget fælles nordisk samarbejde om ny kirkemusik og salmer. Er daglig leder af Hasseris Kirkes professionelle trio & vokalgruppe.
Mogens Jensen
George Keller, 60 år den 10. februar
Komponist og sangskriver. Har komponeret musik til mere end 60 film, såvel danske som internationale. Har komponeret og udgivet mere end 1.500 værker, herunder fire soloalbums, flere med international release. Har modtaget flere Grammy's, bl.a. for bedste børneplade i Norge. Hertil kommer musik til flere "blockbuster" musicals. Er bredt repræsenteret med flere værker i norske skolesangbøger. Har derudover produceret mere end 50 albums.
Georg Keller
Henrik Stanley Møller, 60 år den 20. februar
Henrik Stanley Møller, også kendt som Onkel Stanley er keybord-spiller og synger kor i Danser med Drenge, som han også er medstifter af. Ligeledes var han medstifter af Tøsedrengene i 1978, med formålet at spille reggae med danske tekster. Derudover var han også med som sanger i sangen ’Re-seppten’ sammen med Dodo og det danske fodboldlandshold ved VM i 1986.
Henrik Stanley Møller
Johannes Rasmussen, 90 år den 23. februar
Uddannet på Det Kongelige Danske Musik Konservatorium. Blev hurtigt orkesterleder og spillede på Københavns førende etablissementer som Nimb og Valencia. Arrangerede, indspillede og producerede godt 300 titler med datidens store navne, heriblandt en række ’Giro 413’-klassikere, heraf en hel del egne kompositioner. Blev studievært i Musikradioen, DR, hvor han lavede Fredagstræf, Tirsdagstræf, samt Morgennisserne (solgte som sådan tre-dobbelt platin). Lavede radiohistoriens første natradio. Tre udgivelser i eget navn: Byens Lys Og Toner Fra Himlen, Tusind Skønne Sange og senest Romantik For Livsnydere.
Johannes Rasmussen

 

Morten Okbo
Vis billedgalleri
Skjul billedgalleri