DPA

For komponister og tekstforfattere

Runde dage / april '14

I april fylder flere medlemmer rundt. Mød Anders Pedersen der startede karrieren i den aarhusianske undergrund, Tonny Aabo der har ca. 350 sange i sit repertoire, Bjørn Fjæstad der er aktuel i Rytteriet Live 2 og Tove Bærnthsen der bl.a. er blevet kåret som Årets Revyforfatter.

Anders Pedersen, 40 år den 3. april 
Komponist, tekstforfatter, musiker og sanger. Anders startede i den aarhusianske undergrund, har i perioder arbejdet meget som studiemusiker og har de seneste ti år plejet en international karriere - dels som fast del af amerikanske Giant Sand og dels som "sideman" for talrige danske og udenlandske sangskrivere. Anders modtog i 2011 DPA's æreslegat, han er initiativtager til DPA's Stafetkoncerter og med sit eget band The DeSoto Caucus ophavsmand til 'The Medium Rare Sessions' under Aarhus Festuge. For tiden arbejder han på en roadmovie sammen med maleren Steen Larsen, imens en ny DeSoto plade udkommer i det meste af den vestlige verden den 14. april. Privat er Anders gift med sanger og sangskriver Marie Frank - sammen har de to børn. 

Tonny Aabo, 60 år den 4. april 
Tonny Aabo startede som dansemusiker i 1976 og spillede bl.a. tre år i Nuuk, Grønland. Pladeudgivelser tog fart sidst i firserne med flere småhits - bl.a. den engelske sang 'Henderson Road'. Tonny ramte for alvor høje salgstal, da Jimi & René indspillede hans sang 'Stegt flæsk med persillesovs', og sidenhen har han skrevet sange til Kandis, Bjørn & OK, Klaus & Servants, Jodle Birge, Lis & Per, Jan & Sonnyboys m.fl. Ca. 350 sange plus en del tekster er det blevet til. Tonny har et specielt godt forhold til Grønland og har udgivet en stak sange om det store land.
Billedet er taget på Plænen i Tivoli, hvor Tonny var inviteret til at synge to sange for 20.000 grønlændere.

Bjørn Fjæstad, 50 år den 11. april 
Sanger, komponist og skuespiller. Bjørn har gennem 30 år været en aktiv personlighed i det danske musik- og teatermiljø. Han har bl.a. været frontfigur i bands som Redlands og måske mest kendt i bandet Baal, som udover at have udgivet 6 studie albums og et live album også har udgivet 4 teater-relaterede albums. Bjørn debuterede som skuespiller i år 2000 i stykket 'Englesyn' på Jomfru Ane Teatret m. livemusik af Baal. Udover medvirken på div. albums, har han medvirket i div. teaterkoncerter - bl.a. 'Teaterkoncert Bob Dylan', 'Teaterkoncert Mozart' og senest i rollen som Beethoven i 'Teaterkoncert Beethoven' i Stavanger. Bjørn har desuden haft mindre roller i forskellige tv-serier og er lige nu aktuel med 'Rytteriet Live 2', hvor han sammen med bl.a. Marie Key og Henrik Balling har skrevet sangene og spiller dem live.

Tove Bærnthsen, 85 år den 25. april  
Tove er to gange blevet kåret som 'Årets Revyforfatter' i Nordjylland, og i 2007 blev hun i Juelsminde kåret som Danmarksmester i sketch. Tove har gennem årene skrevet tekster til adskillige revyer i Danmark og i de senere år koncentreret sig om Amburevyen i Hobro.
Udover selv at skrive har Tove også undervist i revyskrivning på skoler - sidst i 2002 på Hjørring private realskole. I øjeblikket er hun på opfordring i gang med at skrive en slagsang til H.I.K. (Hobro fodboldklub), som ligger øverst i 1. division.

Klaus Kjellerup, 60 år den 27. april 
Klaus Kjellerup aka Klaus K er en dansk komponist, tekstforfatter, musiker, producent og journalist. Klaus dannede i 1978 den danske 80'er gruppe Tøsedrengene sammen med barndomsvennen Henrik Stanley Møller, og i 1991 stiftede han Danser med Drenge sammen med Philippa Bulgin. Siden Tøsedrengenes start i 1978 har Klaus skrevet og udgivet op mod 150 danske sange - til hans mest kendte hører: 'Sig du ka' li' mig', 'Ud under åben himmel', 'Hvor længe vil du udmyge dig?', 'Er der nogen i himlen?' og 'Aldrig undvære dig'. Klaus har desuden skrevet musik til både TV-reklamer og TV-programmer som f.eks. Eleva2ren og Lykkehjulet - og så er han stifter og leder af selskabet Glad Grammofon, som blev vækstgazelle i Dagbladet Børsen i årene 2008 og 2009.

Tillykke med de runde dage fra DPA!