DPA

For komponister og tekstforfattere

Nye medlemmer / September '15

Der er kommet flere nye ansigter i DPA i september - varmt velkommen til: Christopher Nissen, Jesper Elnegaard, Anders Gehrt-Bendixen, Niclas Petersen, Jannik Thomsen, Martin Pedersen, Jakob Sveistrup, Rasmus Borring og Jakob Groth.

Samt Marco Twellmann, Sofia Hedia, Jan Christiansen og Raphael Gimenes, som du kan møde her:

Marco Twellmann Marco Twellmann 
Dansk/tysk/italiensk musiker, producer og sangskriver. 
Til daglig driver Marco studiet 'The Compound' på Nørrebro i København via hans selskab Twellmann Music. Musikproduktionen startede i en alder af 13 år hjemme i kælderen via diverse computerprogrammer, mikrofoner og keyboards.
Sideløbende med produktion har Marco en autodidakt baggrund som pianist indenfor bl.a. jazz, klassisk og populær musik.
I dag spiller han flere instrumenter og er musikteoretisk uddannet - hovedinstrumentet er dog studiet i sig selv og selve producerrollen, hvor Marco gerne arbejder på tværs af genre og stilarter. Han har bl.a. produceret for Warner Music og opnået guld certificering i 2014.

Sofia Hedia Sofia Hedia
Sofia Hedia ́s musikalske historie trækker linjer helt tilbage til hendes tunesiske farmor, der var landsbyens lejlighedssanger og historiefortæller. Sofia arvede som barn farmors klaver og den magiske lyd, der kom ud ved berøringen, startede for alvor et liv i tonernes verden. Hun uddannelse sig siden som pianist og sangskriver på Jysk Musikkonservatorium og har undervejs skrevet sin egen musik og optrådt med den i forskellige bandsammenhænge, dog aldrig med hende som sanger og altid på engelsk. Først i 2011 forsøgte hun sig med en solistkarriere og lavede sammen med Dennis Ahlgren (Tina Dickow m.fl.) et album, som af personlige årsager aldrig kom på gaden. 
Under sin afsluttende eksamen på konservatoriet i 2011, mødte Sofia pianisten Christoffer Møller (Tim Christensen, Søren Huss, Julie Maria m.fl.). Han hørte hendes sange og foreslog, at hun kontaktede Søren Huss, der kunne give kvalitativ sparring på materialet. Søren blev en slags mentor for den 29-årige sangerinde og motiverede hende til at skifte synge på dansk frem for engelsk. Et råd, som ifølge Sofia, giver hende nærvær og mod til at skrive om det, der virkelig kan mærkes: Smerte, håb, tro, kærlighed, tvivl og de udfordringer, man som voksent menneske ofte står over for. Sofia slap derefter de to roste udgivelser, EP'en 'Hudløs' i 2012 som røg til tops på albumhitlisten og albummet 'De Elskende' i 2013 med 2 P4 playlistede singler. Sofia Hedia arbejder pt. på sin 3. udgivelse og som kirkemusiker i Bethlehemskirken på nørrebro.

Jan Christiansen Jan Christiansen
Jan Christiansen har komponeret elektronisk musik siden starten af 1990'erne under forskellige navne. Senest med gruppen Merv, der har fået et comeback i 2015, efter et af deres klassiske undergrunds singler er blevet genudgivet på Styrax Records i Berlin. Stilarterne og produktionerne går lige fra electronica, house til techno men også live og DJ performances under navnet Merv. Jan Christiansen har været In house producer hos Lifted House Records og lavet en del remixes for blandt andre Ida Corr og Rebekka Maria samt komponeret musik til TV jingler, film og dokumentar.

Raphael Gimenes Raphael Gimenes
I 2008 fik en ung Raphael Gimenes (født i Recife, Brasilien) 5/5 stjerner i musikmagasinet Gaffa for en demo, der blev beskrevet som "det bedste psych-pop, jeg endnu har hørt komme ud af Danmark". Syv år senere har hans musik udviklet sig til en atmosfærisk og længselsfuld brasiliansk folk-jazz, som udforsker hans lands særegne musik og rytmer på en helt speciel måde, uden at glemme hans tidligere inspirationer. Hans elegante fingerspil og uforglemmelige stemme leder publikum dybt ind i Brasiliens bjergområder og regnskove, hvor han byder på nostalgiske historier fortalt med den smukke portugisiske sproglyd. Raphael har fornyligt færdigindspillet sit debut album, "Raphael Gimenes & As Montanhas de Som", sammen med musikere fra Danmark, Tyskland, Bolivia og Rumænien. Det kommer ud snart.

Velkommen til vores nye medlemmer i DPA!