DPA

For komponister og tekstforfattere

Langt ude når folk vil have gratis musik

Sys Bjerre er nyt medlem i DPA. Hun har tre album bag sig, og fra sin akustiske turne i Danmark fortæller Sys, hvorfor hun er medlem af DPA. Det startede med drømmen om arbejdsro.
Sys Bjerre er nyt medlem i DPA


Hvorfor har du meldt dig ind i DPA?
Spørgsmålet er ikke, hvorfor jeg har meldt mig ind nu, men hvorfor jeg ikke har meldt mig ind noget før. Jeg har hørt mange gode ting om DPA fra min far, der har været medlem i mange år, og kollegaer i branchen. De har sagt, at det er et hyggeligt sted at være del af med mange forskellige mennesker og gode fordele.

Hvilke emner i kulturdebatten optager dig?
Jeg arbejder professionelt med musik, så selvfølgelig er jeg optaget af, hvad der sker i musikbranchen. Det er rart at have en forening at stå sammen med, når debatten kører om streaming. Jeg synes, det er langt ude, at folk synes, musik skal være gratis, når de gerne vil give 30 kr. for en latte.  Lovlig streaming, hvor folk betaler for at lytte har mange fordele. Folk streamer fx hele mit album i stedet for kun at downloade et enkelt nummer.

Hvilke af DPA’s tilbud vil du gerne benytte?
Jeg bor sammen med min kæreste, der også er musiker, og når to mennesker skal lave musik i en lejlighed, så larmer det. Og jeg har også svært ved at arbejde hjemme, så er der lige vasketøj eller et eller andet, jeg skal ordne, så jeg vil gerne ned i et af skrivehusene og fokusere på at arbejde. Min ven og producer Frederik Thaa, der også er medlem af DPA, har også anbefalet jeres workshops i co-writing fx opholdet i House of Songs i Austin,Texas.

Hvad laver du lige nu?
Lige nu er jeg på turné rundt i hele Danmark. I fredags var jeg i Sorø, og på lørdag spiller jeg i Mariager. Min far, Nicolai Engstrøm, er også komponist og musiker. Jeg har mødt flere blandt mit publikum, der har fortalt, at de både hører hans viser og mine sange, så vores publikum nærmer sig stille og roligt hinanden. Vi har aldrig spillet sammen, og jeg kunne egentlig godt tænkte mig at prøve det, men min far er ikke så meget til ”Von-Trapp fænomenet” (red: Sound of Music med Von Trapp-familien). Han optræder dog med en af mine tekster, som han har sat musik til. Jeg snakker altid om musik med min far og min mor, der også er musiker, når jeg er hjemme. Mine to søskende har valgt at lave noget helt andet end musik. Jeg tror, det er ligesom, hvis man vokser op på en bondegård; enten vil man være bondemand, eller også vil man noget helt helt andet. Og jeg ville altså være bondemand.

Bliv medlem af DPA
Se hvordan du bliver medlem af DPA her

Mød andre nye medlemmer her