DPA

For komponister og tekstforfattere

Kan man lære at være sjov?

Mød revyinstruktør og skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum, der har været på udkig efter helt nye revytalenter og se årets samlede revyliste.
Ina-Miriam Rosenbaum/ Foto: Anders Hjerming

”Til sommer bliver Hjørring Revyen 40 år! I stedet for at skue tilbage, besluttede vi os for at kigge ud i fremtiden, og spørge os selv, hvordan vi kan sikre, at der også er forfattere til revytekster i de næste mange år.”, fortæller Ina-Miriam Rosenbaum og fortsætter ”Vi fik støtte fra DPA til at lave en workshop for folk der sidder og pusler med revytekster ved siden af deres øvrige arbejde. Folk, der ofte sender tekster rundt til de mange revyer i Danmark, men som også mangler mulighed for at få kvalificeret sparring og vurdering af, om det overhovedet er noget, der har gang på, om ikke på ”denne jord”, så på en revyscene.”, forklarer Ina-Miriam Rosenbaum om baggrunden for revyworkshoppen.

En præst, en ingeniør og en psykolog med revydrømme
Revyforfatterne Jacob Morild og Jesper Malmose var mentorer på workshoppen, der blev holdt i april, og sammen med kapelmester og komponist, Henrik ”Baloo” Andersen og Ina var de parate til at udfordre og coache deltagerne. Der var over 50 tilmeldinger til workshoppen – og 12 heldige deltagere blev valgt ud. Deres baggrund var vidt forskellige, der var både en præst, psykolog, ingeniør, lærer og cafeejer - nogle havde fået afsat tekster til revyer før, andre havde skrevet til skuffen.

Hvad er sjovt?
Til workshoppen blev der snakket musik, og metrik, pointer og opbygning, scenisk fremførelse og skuespillerens
bidrag til at udvikle teksterne. Og der blev produceret tekster, som måske vil være med i sommerens revyer.

”Jeg synes, det har været en kæmpe succes. Ikke alene var der talent til stede, men også seriøsitet, åbenhed og virkelig lyst til at lære, udvikle og forstå, hvad det kræver at skrive en god revytekst. Vi skød på emnet fra mange vinkler. Som tekstforfatter, som skuespiller, som instruktør og som komponist. Jacob, Jesper, Baloo og jeg selv oplevede den udfordring at skulle formulere helt præcist, hvad det er, vi synes der virker, hvad det er vi selv gør, når vi arbejder og ikke mindst hvad vi synes er sjovt!”, fortæller Ina-Miriam Rosenbaum.

”Jeg håber, at det her er starten på en årlig workshop om revykunsten – som måske forskellige revyer rundt om i landet kan skiftes til at stå for?”, slutter Ina.

Se årets samlede revyliste for 2013 her