DPA

For komponister og tekstforfattere

Fredagsmusik på farten

I et samarbejde med Aalborg Kommune, Aalborg Lufthavn og Nordjyllands Trafikselskab bringer DPA-medlem Gregers L. Mogstad sin musik ind i omgivelser, hvor man ellers ikke normalt møder live musik.
Foto: Thomas Holmstrøm

I marts og april kan man se frem til en anderledes udgivelse, når DPA-medlem Gregers L. Mogstad i samarbejde med Aalborg Kommune, Aalborg Lufthavn og Nordjyllands Trafikselskab udgiver sin EP 'Friday Vibes' live i både busser og Aalborg Lufthavn. Gregers ønskede at udgive sin EP på en alternativ måde og komme ud og spille sin nye musik i omgivelser, hvor man ellers ikke normalt møder livemusik. Han fik idéen om at spille de seks numre på seks fredage i træk i forskellige busser og i lufthavnen og ringede straks til både Nordjyllands Trafikselskab og Aalborg Lufthavn:

"Efter at jeg havde fået idéen, ringede jeg til Nordjyllands Trafikselskab og Aalborg Lufthavn for at høre, om de ville være interesseret i en samarbejdsaftale, hvor jeg brugte deres kanaler til at promovere mit nye album – og til gengæld ville deres kunder få en anderledes rejseoplevelse med ny dansk live musik", siger Gregers. 

Nordjyllands Trafikselskab og Aalborg Lufthavn var med på idéen fra start, men kunne dog ikke tilbyde at dække alle udgifter til projektet, så derfor tog Gregers kontakt til Anders Dalsgaard, kulturkonsulent ved Aalborg Kommune, og fik sat et møde op. På mødet blev der talt om mulighed for støtte, og det hele endte op i en skriftlig ansøgning, som så blev godkendt - og projektet var en realitet.

"I Aalborg Kommune har vi et stort fokus på de unge kunstnere og også at få kunsten ud i arenaer, hvor man ellers ikke møder den. Gregers Mogstads projekt var en god kombination af de to aspekter, og vi har derfor med glæde valgt at støtte projektet økonomisk, så det kunne blive til virkelighed", udtaler Anders Dalsgaard, kulturkonsulent i Aalborg Kommune.

Fra den 21. marts og seks fredage frem vil man altså kunne opleve live-opførslen af de seks numre i forskellige busser i Nordjylland og i Aalborg Lufthavn. 

"Vi glæder os helt vildt til at komme ud og spille live for de mennesker, vi møder i busserne og i lufthavnen. 'Friday Vibes' er skabt med et ønske om at sprede en hyggelig stemning og give følelsen af fredag og frihed til vores lyttere", fortæller Gregers.

Se meget mere om 'Friday Vibes'-projektet her og følg udgivelsen over de 6 fredage løbende via Facebook-siden, hvor der også vil være indslag fra liveoptrædener m.m. 

Om Gregers L. Mogstad
Gregers L. Mogstad er sangskriver, sanger og pianist og medlem af DPA. Med sin tidligere trio T.A.G. vandt han i 2012 titlen som 'Årets Nordjyske Bandnavn' på spillestedet Skraaen. Gregers udgav sin første soloplade 'Impossible' i januar 2013 og turnede med den i både Danmark og Sverige. I 2013 fik han tildelt prisen som 'Årets nordjyske jazz navn' for sit soloprojekt - med sit liveband The Groove. Prisen blev tildelt af Huset i Aalborg, Dansk Musikerforbund og Tversted Jazzy Days Festival.

Af Tina Holm, DPA
Foto credit: Thomas Holmstrøm