DPA

For komponister og tekstforfattere

DPA mindes Hatting

John Hatting, mangeårigt medlem af DPA, har alt for tidligt forladt os. Vi mindes John som en komponistkollega, der i høj grad handlede i tråd med det, han inderst inde troede på. Læs Ivan Pedersens, Keld Heicks, Kim Schwartz’ og Torben Lendagers mindeord
John Hatting med Lise Haavik sammen med Jørgen Mylius ved Melodi Grand Prix'et i 1986 / Polfoto:

John Hatting, mangeårigt medlem af DPA, har alt for tidligt forladt os. Vi mindes John som en komponistkollega, der i høj grad handlede i tråd med det, han inderst inde troede på. Han mente, at enhver er hovedansvarlig for sin egen vej gennem livet, for sine valg, og for udkommet af de opgaver, man har påtaget sig, og John knoklede selv igennem til han var (næsten) tilfreds.

I DPA har vi kun oplevet John som grundig, selvhjulpen og stædigt professionel og hans høje ambitionsniveau har gjort indtryk på en række kollegaer. Tre af hans kollegaer har bidraget med deres personlige mindeord om John Hatting.

Æret være hans minde.
Ivan Pedersen, formand for DPA

Keld Heicks mindeord
Op igennem 80’erne og starten af 90’erne havde jeg den store fornøjelse at arbejde sammen med John Hatting, som efter min mening var en af de mest talentfulde sangskrivere i dansk popmusik.
Han var perfektionist og blev aldrig helt færdig med en sang. Der var altid noget, der lige kunne blive lidt bedre. Jeg har ofte haft en fornemmelse af, at John aldrig nåede at blive helt tilfreds med sig selv, og jeg tror, at den tvivl, der sad dybt i ham, er årsagen til, at vi i dag ikke har mange flere evergreens fra hans hånd. Evnerne og talentet var der i hvert fald.
Dansk populærmusik er med hans alt for tidlige død blevet en hel del fattigere.
/ Keld Heick


Kim Schwartz’ mindeord
Kære John
Tak for det, du lærte mig i de første år af min karriere som sanger og sangskriver og for de utallige timer i telefonen igennem alle årene. Selvom du i perioder "var helt væk", så var du der alligevel, - lidt ligesom nu. Der var engang en dommer i byretten, der sagde følgende til mig: Een ting er at man HAR RET, en anden ting er at FÅ DET. Den tænkte jeg meget over dengang.
Men Hey John, The Show Must Go On. Først går man ind, så gør man det man kan og så bukker man og går ud igen. Og det gjorde du.
Tak for samarbejdet, det var en stor fornøjelse. Vi ses - Hvor Blomsterne Er Vilde.
/ Kim Schwartz

Torben Lendagers mindeord
Jeg har svært ved at finde ord, John blev mig en go’ ven og kammerat og på mange måder en bror. John var der altid, selvom vi den sidste tid ikke så meget til hinanden, talte vi dog sammen flere gange om ugen. Og jeg mindes med glæde de stjernestunder, vi havde, når vi en gang imellem fik lavet en go’ sang. Kære John, jeg savner dig.
/ Torben Lendager